Wat gebeurd er als je onder hypnose bent?

Wat gebeurd er als je onder hypnose bent? Om uit te leggen wat er gebeurd als je onder hypnose bent, is het goed om te weten dat er verschillende soorten van hypnose zijn. Deze soorten leg ik je zo meteen gelijk uit.

Onder hypnose neemt je onderbewustzijn het van je over. Op dit moment ben jij je niet meer per direct bewust van de wereld om je heen. Je kunt hypnose ook wel vergelijken met een trance of een heel ontspannen gevoel.

Soorten hypnose

Er zijn 2 manieren om onder hypnose te komen. Met de eerste vorm van hypnose is er een hypnotherapeut die je onder hypnose brengt. deze hypnotherapeut verteld jou dingen en het enige wat jij moet doen is alle aanwijzingen opvolgen. Dit heet hypnotherapie.

De tweede vorm van hypnose is zelfhypnose. Met deze vorm van hypnose kun je jezelf onder hypnose brengen.

Ook heb je verschillende dieptes qua hypnose waar je in kunt komen. De meest simpele vorm van hypnose is iets wat iedereen eigenlijk wel mee maakt. Een traantje wegpikken tijden eens film, een paar uur missen tijdens je werk of een autorit waarbij je ineens op je bestemming bent aangekomen.

Op deze momenten neemt je onderbewustzijn het eigenlijk van je over. Hierdoor kun je soms afgedwaald of in gedachten zijn en dingen automatisch doen. Vaak zijn dit situaties waarin je weet wat je moet doen. Je doet automatisch het juiste.

Met een diepere vorm van hypnose kunnen er daadwerkelijk veranderingen plaats vinden in je onderbewustzijn. Dit kan onder begeleiding van een hypnotherapeut in de praktijk of bij het beluisteren van een online hypnose. Hier kom ik later in dit artikel nog op terug,

Hoe krijg je iemand onder hypnose?

Om onder hypnose te komen is het allereerst belangrijk dat deze persoon hiervoor open staat. Zolang jij jezelf niet overgeeft aan wat er wordt gezegd, zul je ook niet zomaar onder hypnose komen. Je moet het letterlijk over je heen laten komen er hier niet teveel bij stil staan.

Om iemand onder hypnose te krijgen kun je gebruik maken van een hypnotherapeut. Dit is iemand die is opgeleid om een persoon onder hypnose te brengen.

Je kunt ook jezelf onder hypnose krijgen. Deze vorm van hypnose wordt zelfhypnose genoemd.

Is hypnose gevaarlijk?

Hypnose is niet gevaarlijk. Je zult altijd uit een hypnose kunnen komen. Als er iets gebeurd zul je gewoon uit de hypnose komen. Je bent nog steeds zelf in controle. Je kunt het zien en ervaren als een diepe ontspannen. Op het moment hypnose ben jij één met je lichaam en geest. Alles om je heen doet er even niet toe.

De focus met hypnose ligt ook op innerlijke gedachten. De gedachten die zich in het onderbewustzijn afspelen. Hierdoor is het ook mogelijk om veranderingen waar te maken in het onderbewustzijn.

Waarom zijn er dan toch mensen die denken dat hypnose gevaarlijk is? Dit komt voort uit vroegere tv shows waarin mensen onder hypnose werden gebracht. In deze shows werd iemand onder hypnose gebracht en werd het gebruikt om deze persoon iets te laten doen. Ook zijn er mensen die denken dat het allemaal gespeeld werd. Dit heeft hypnose niet perse in een positief daglicht gezet.

Voor een echte eigen mening moet je hypnose een keer ervaren. In onderstaande podcast kun je zelf een hypnose sessie beluisteren. Met het beluisteren van deze hypnose is het belangrijk dat je niet gestoord kunt worden. Zorg ervoor dat je alleen bent en gebruik oordoppen of een koptelefoon.

Hypnose voor meer zelfvertrouwen

Waar wordt hypnose voor gebruikt?

Hypnose kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden. Zo is het mogelijk om hypnose te gebruiken voor afvallen, om te stoppen met roken of simpelweg om te ontspannen. Ook kan (zelf)hypnose gebruikt worden bij slaapproblemen. Er zijn meer doeleinden waarvoor hypnose wordt gebruikt maar ik zal een paar voorbeelden wat nader toelichten.

Afvallen met hypnose

Afvallen door hypnose kan door middel van mindset veranderingen of een Virtuele Maagband. Met mindset veranderen krijg je meer zelfvertrouwen, meer energie en meer zelfliefde. Hierdoor wordt het makkelijker om weer een gezonde relatie met voeding te krijgen. Als je beter in je vel zit zul je minder snel last hebben van emotie eten of snaai buien. Een programma wat ik een aanrader hiervoor vind is Reset Your Mind.

De Virtuele Maagband zorgt ervoor dan je door middel van hypnose het gevoel krijgt dat jij daadwerkelijk een maagband hebt. Je zit hierdoor sneller vol en je zult minder trek hebben in eten. Hierdoor zal afvallen een stuk makkelijker gaan.

Deze twee dingen kunnen ook gecombineerd samen in één mindset- en afvalprogramma. Hiermee heb je zoveel mogelijk kans op lange termijn succes. Want dat is wat je wilt! Afvallen kan iedereen op korte termijn, maar lange termijn vol houden is vaak moeilijker. Hypnose maakt het mogelijk om deze veranderingen op lange termijn door te voeren. Een programma hiervoor heet In 16 Weken Slank waarbij je tijdelijk als bonus de Virtuele Maagband erbij krijgt!

Stoppen met roken door hypnose

Hypnose kan ook gebruikt worden om te stoppen met roken. De strijd die veel Nederlanders al jaren hebben. Stoppen met roken is voor veel mensen helemaal niet zo makkelijk als dat het lijkt. Ook voor rokers die gestopt zijn blijft het vaak nog lang een verleiding om weer opnieuw te beginnen met roken. En vaak is het hek van de dam op het moment dat je als ex-roker hier een keer aan toe geeft.

Wist je dat roken voor 90% gewoonte is en maar 10% nicotine verslaving? Ga maar na. Wanneer steek jij allemaal een sigaret op? Elke ochtend met een bakje koffie? Zodra het pauze is op je werk? Of het moment dat je de deur uit stapt? Vaak gaat het niet eens bewust. Omdat roken voor 90% gewoonte is, valt ook hier iets aan te doen met hypnose. Wil je hier meer over weten? Lees er meer over in mijn artikel over stoppen met roken.

Samenvatting wat er gebeurd als je onder hypnose bent

Nog een kort een samenvatting wat er gebeurd als je onder hypnose bent. Met hypnose wordt je in een soort trance gebracht. Dit kun je ervaren als een diep ontspannen gevoel of als een soort dagdromen. Tijdens hypnose ben je alleen met je onderbewustzijn. Alles om je heen wordt even vergeten.

Als je onder hypnose bent blijf je altijd zelf in controle. Je kunt altijd gelijk uit een hypnose komen. Het is niet zo dat je compleet van de wereld af bent of dat je bewusteloos bent. Daarom is hypnose ook niet gevaarlijk. Wil je meer weten over hypnose? Meer informatie kun je vinden op bijvoorbeeld de site van hypnose zorg Nederland. Wil je het liever zelf ervaren? Bekijk dan één van de programma’s waarover ik je heb verteld in dit artikel.

In onderstaande video zie je nog een korte hypnose uit het programma Galileo. Een wetenschappelijk programma van tv. De kans is groot dat je hier wel eens van gehoord hebt. In deze video wordt het onderwerp hypnose behandeld en getest.

Hypnose voorbeeld uit het tv programma Galileo.

Korte disclaimer: Deze informatie is op basis van eigen ervaring met hypnose. Daarnaast heb ik uitgebreid research gedaan over hypnose. De programma’s die ik in dit artikel aanhaal, zijn stuk voor stuk programma’s die ik zelf van beging tot eind heb doorlopen. Ik ben zeer te spreken over al deze programma’s. Verder ben ik geen gerectificeerd hypnotherapeut of wetenschapper.

Plaats een reactie