Hoe werkt Hypnotherapie?

Wat is hypnotherapie?

Met hypnotherapie kun je dingen in je onderbewustzijn veranderen. Een patiënt wordt onder hypnose gebracht. Dit is geen zware hypnose. De patiënt komt in een diepe ontspannen staat. Je kunt dit een beetje vergelijken met dagdromen.

Op het moment dat een patiënt in deze diepe ontspannen staat is, kunnen er veranderingen plaats vinden in het onderbewustzijn. Dit kan voor veel verschillende doeleinden. Het kan gebruikt worden voor lichamelijke en psychische klachten. Hier kom ik later nog op terug.

In films zie je bijvoorbeeld dat mensen compleet buiten bewustzijn vallen als ze in hypnose zijn. Dit is met de echte hypnotherapie niet het geval. Je blijft gewoon normaal functioneren en als er iets kun je elk moment uit de hypnose komen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat hypnose iets engs of ongewoons is.

Een voorbeeld van trance of hypnose wat je vast wel zult herkennen. Je rijd op de fiets of in de auto naar het werk. Op het werk aangekomen heb je het gevoel dat je eigenlijk een stuk van de route heb gemist. Herken je dit? Dit is al een vorm van hypnose. En het is heel normaal. Vrijwel iedereen maakt zulke momenten wel eens mee.

Hoe werkt hypnotherapie?

Hypnotherapie werkt door middel van hypnose. Maar wat doet hypnose dan met je? Hier heb ik net al een klein beetje over uitgelegd. Met hypnose is er mogelijkheid om veranderen aan te brengen in het onderbewustzijn. Deze veranderen zijn nodig om je anders te laten denken. Hoe zit dit er in praktijk dan uit?

In praktijk is een hypnotherapeut aan het woord. Deze verteld jouw wat je moet doen. Je zult in een relaxte stoel of bank komen te zitten. Het enige wat jij hoeft te doen is je overgeven aan wat de therapeut verteld. Luister en doe precies wat de therapeut zegt. Alleen dan zul je in de diepe ontspanning (hypnose) komen.

Dit kan ook door middel van video’s. Je ziet steeds meer online programma’s die gebruik maken van hypnotherapie. Een groot voordeel hierbij is dat je dit vanuit huis op je eigen tijd kunt volgen. In grote lijnen is de behandeling ook voor ieder persoon hetzelfde. Dit maakt de online hypnotherapie ook voor iedereen toegankelijk.

Hoe werkt online hypnotherapie?

De online hypnotherapie werkt door middel van een mp3 of video. De instructies die hierin worden gegeven moet je nauwkeurig opvolgen. Uiteindelijk zul je vaak ontspannen moet gaan zitten of liggen en je ogen sluiten. Soms hoeft dit pas later. Hiervoor krijg je alle instructies die nodig zijn.

Deze instructies moet je goed volgen en dan zul je in een staat van hypnose behandelen. Als je dus vanuit huis deze therapie volgt, is het belangrijk dat je zorgt dat je geen afleiding om je heen hebt. Beluister de therapie door een koptelefoon of oordoppen en zorg dat niemand je lastig kan vallen.

De hypnose kan gebruik worden voor verschillende doeleinden. Eigenlijk alles waarvoor een veranderen in je denkwijze nodig is, kun je hypnotherapie voor gebruiken. Zo kun je het gebruik om bijvoorbeeld af te vallen, stoppen met roken of om beter in je vel te gaan zitten.

Hieronder kun je een voorbeeld luisteren van online hypnotherapie. Deze hypnose is bedoeld om je vitaliteit te verbeteren. Volg de instructies nauwkeurig op en zorg dat je niet gestoord kunt worden tijdens de hypnose. Verder raad ik je aan om oordoppen of een koptelefoon te gebruiken.

Hypnose voor meer vitaliteit

Afvallen met hypnotherapie

Hypnotherapie kan worden ingezet om af te vallen. Iedereen weet dat je voor afvallen over het algemeen gewoon minder moet eten. Maar dit kan voor veel mensen een enorme strijd zijn. Een eetverslaving zit vooral tussen de oren. Zoveel eten is niet iets waar je lichaam om vraagt. Veel eten komt vaak meer voort uit bijvoorbeeld stress of onzekerheid.

Eten wordt dan als oplossing gezien om jezelf weer goed te voelen. Zodra je gaat eten, wordt er in je hersenen dopamine aangemaakt. Hierdoor zul je je eventjes beter voelen. Zo werkt het ook met roken, drinken en drugsgebruik.

Met hypnose kun je de echte oorzaak van te veel eten aanpakken. En dit is niet het eten zelf maar het probleem in je onderbewustzijn. Zolang dit niet veranderd met afvallen is de kans op een terugval altijd aanwezig. Wil je meer weten over afvallen door middel van hypnose? Lees dan meer over Reset Your Mind of de Virtuele Maagband.

Stoppen met roken door hypnotherapie

Wist je dat je ook kunt stoppen met roken door middel van hypnotherapie? Roken is maar voor een heel klein deel een nicotine verslaving. De rest komt voort uit gewoonte.

Als je stopt met roken is binnen een week de nicotine al uit je lichaam. Je lichaam vraagt dan dus ook niet meer om nieuwe nicotine. Maar na een week is stoppen met roken nog steeds lastig. Dit komt omdat gewoontes langer duren om af te leren.

Deze gewoontes spelen zich af in het onderbewustzijn. Hoe vaak steek jij gedachteloos een sigaret op? Vraagt je lichaam er dan om of is het een vast moment geworden om te roken? Meer hierover lees in je mijn review over Ikstopwel.

Mind resetten met hypnotherapie

Hypnotherapie kan ook gebruikt worden voor je mindset. Veel dingen die je doet en die je voelt gaan ook allemaal onbewust. Hypnotherapie kan je helpen om meer zelfvertrouwen te krijgen, meer energie en meer rust. Of voor een gezonder levensstijl.

Door middel van de hypnotherapie ga je veranderingen maken in je onderbewust en je leert jezelf weer waarderen. Ook krijg je weer meer voldoening. Als je niet lekker in je vel zit is dit echt een aanrader om te volgen! Meer hierover lees in mijn Reset Your Mind review.

Waarom kiezen voor hypnotherapie?

Waarom zou je kiezen voor hypnotherapie? De voornaamste reden die ik je kan geven, is dat het zo onwijs makkelijk werkt eigenlijk. Je hoeft met hypnose eigenlijk niks zwaars of moeilijks te doen. Het tegenovergestelde juist. Het enige wat jij hoeft te doen is ontspannen en luisteren. Dit maakt het ideaal.

Veranderingen in het onderbewustzijn maken het mogelijk om veranderingen in praktijk teweeg te brengen. Ik heb je net al verteld over programma’s voor afvallen of stoppen met roken. Met hypnose kun je daadwerkelijk in dingen gaan geloven en hier zelfvertrouwen in krijgen.

En baat het niet dan schaad het niet. Je zal er in ieder geval dingen van leren. Met de online programma’s krijg je niet alleen de hypnose sessies maar ook waardevolle informatie. Dit door middel van tekst, video’s en podcasten.

Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten

De Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten NBVH is de vereniging waarbij de aangesloten therapeuten een HBO opleiding hebben gevolgd. De licenties van deze therapeuten worden elk jaar vernieuwd.

Ook mensen zonder deze HBO opleiding mogen zich hypnotherpeut noemen. Om kwaliteit te onderscheiden, kun je dus kijken of een hypnotherapeut bij de NBVH is aangesloten. Dit kun je controleren op de website van de NBVH.

Wat zijn de kosten?

Elke therapeut mag zelf zijn eigen prijzen betalen. De kosten kunnen daarom nog wel een beetje variëren. Gemiddeld kun je er wel vanuit gaan dat je rond de 100 euro betaald voor 1,5 uur therapie. Je kunt je voorstellen dat je ook met vergoeding hier nog best veel geld aan kwijt bent. Over de vergoeding voor hypnotherapie vertel ik je hieronder meer.

Wil je zeker weten wat je exact betaald? Bekijk dan de prijzen bij jouw therapeut! Deze zijn gemakkelijk via Google op te zoeken.

Word hypnotherapie vergoed?

Hypnotherapie kan vergoed worden uit een aanvullende verzekering. Dit is een aanvullende verzekering voor alternatieve geneeswijzen. Uit de basis verzekering krijg je geen hypnotherapie vergoed. De vergoeding van hypnotherapie geld alleen voor de therapie in een praktijk. Online therapie kun je dus geen vergoeding voor krijgen.

Toch in een online programma vaak een stuk goedkoper. Het verschil zit in de eenmalige aanschaf waarna je er onbeperkt gebruik van kunt maken. In praktijk moet je elke keer opnieuw langs komen en deze kosten lopen al snel op. Ook met een vergoeding.

Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met je eigen zorgverzekeraar en vraag naar de voorwaarden.

Plaats een reactie