De Wandeltrainer Review & Ervaring

In mijn review over De Wandeltrainer deel ik mijn ervaring met De Wandeltrainer. Ook vertel ik je meer over hoe het allemaal werkt en wat je kunt verwacht als je iets aanschaft bij de wandeltrainer!

Wandelen is een vrij basic manier van bewegen. Het is goed voor lichaam en geest. Even geen stress en alleen maar ontspannen. Als je gespannen voelt, kan een stuk wandelen echt helend werken. Je favoriete muziek op en je knapt er helemaal van op.

Niet alleen dan. Ook voor je lichaam is wandelen enorm goed. Het is een vorm van bewegen die maar weinig blessure gevoelig is. Ook de beweging zelf houd je lichaam gezond en fit.

Ben jij een enorme wandel fan? Wil jij graag je wandelingen opbouwen naar een hoger niveau? Of wil je graag starten met wandelen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Lees hier mijn ervaring met de wandeltrainer!

Voordelen van wandelen

Wat is er nou allemaal zou fijn aan wandelen? Hierboven heb ik je al een aantal voordelen verteld van het wandelen. Maar dit is niet het enige. Er zijn nog meer voordelen op te noemen.

 • Wandelen is maar weinig blessure gevoelig
 • Het verlaagd kans op ziektes zoals diabetes en goed voor de hart- en bloedvaten
 • Verkleind zelfs de kans op kanker
 • Wandelen werkt goed ontspannend
 • Beweging zorgt voor een betere nachtrust
 • Het verbeterd de stofwisseling en zorgt voor extra verbranding van calorieën. Ideaal als je wilt afvallen natuurlijk
 • Je conditie verbeterd
 • Botten en spieren worden sterker met wandelen
 • Met wandelen maak je het gelukshormoon serotonine aan. Dit zorgt voor een gelukkig gevoel

Wat is De Wandeltrainer?

De Wandeltrainer ontvang je in een online omgeving. In deze online omgeving krijg je elke week een schema voor het opbouwen van jouw wandeling. Daarnaast krijg je ook elke week een wandeltip. Over bijvoorbeeld wandeltechniek of de juiste kleding.

Je kunt kiezen uit verschillende afstanden. Zo kun je als echte beginner starten met 5 kilometer wandelen. Als je al wat verder bent kunt je ook opbouwen naar 20 kilometer wandelen of een meerdaagse wandeltocht. Zo zit er voor iedere wandelaar wel een uitdaging bij.

Ook krijg je in deze online omgeving toegang tot de community. Een omgeving waarin alleen maar wandel fans te vinden zijn! De ideaal plaats voor elke wandelaar. Zo kun je vragen stellen, routes delen of bijvoorbeeld een wandelmaatje vinden.

De volgende programma’s worden aangeboden bij de wandeltrainer:

 • Wandeltraining beginners
 • Wandeltraining 10 kilometer
 • Wandeltraining 20 kilometer
 • Meerdaagse Wandeltocht
 • Train door
 • Wandel Webinars
 • Proeftraining

Daarnaast is het ook mogelijk om een 1-op-1 Wandel clinic of een Groeps clinic te boeken. Hierbij maak je een wandeling met Wanda erbij en krijg persoonlijke tips en adviezen. Als je hier interesse in hebt dan is dit te boeken op deze pagina. Op deze pagina vind je ook de trainingen voor de grotere wandeltochten zoals Vierdaagse training of de Kennedymars training.

Online community met alleen maar wandelfans

Bij elke training die je aanschaft krijg je toegang tot de online community. Of je nu voor de 5 kilometer wandeltraining gaat of de 20 kilometer wandeltraining. Het maakt allemaal niet uit.

In de community heb je de ruimte om vragen te stellen, ervaringen te delen of bijvoorbeeld een wandelmaatje te zoeken. Je zit met allemaal mensen in dezelfde community die stuk voor stuk ook van wandelen houden. Alleen maar gelijk gestemde mensen.

Hieronder zie je een screenshot van de community. In het midden kun je de meest recente dingen zien. Je scrolt er naar beneden doorheen net zoals je op Facebook of Instagram doet. Aan de linkerkant zie je de verschillende boards. Hier kun je specifiek kiezen bij welk onderwerp jouw vraag of mededeling moet. Dit houd het overzichtelijk en maakt het erg makkelijk te gebruiken.

Screenshot wandeltrainer community
Screenshot van De Wandeltrainer Community

Waarom is opbouwen nodig met wandelen?

Waarom is het dan nodig om je wandeltraining goed op te bouwen? In theorie is het een vorm van bewegen die maar voor weinig belasting voor je lichaam zorgt. Maar toch is het ook met wandelen mogelijk om blessures op te lopen.

Het meest bekend zijn natuurlijk de blaren. De minst erge blessure waar je vrij snel weer vanaf bent. Andere blessures die je kunt krijgen zijn hielspoor, achillespees blessures en scheenbeenblessures. Deze blessures ontstaan vaak geleidelijk. En komt vaak door het gebruik van verkeerde wandeltechniek of veelte snel te veel willen wandelen. Hier wordt dieper op ingegaan in de online wandeltraining.

Daarnaast is het goed om rustig op te bouwen met oog op hoe makkelijk je het allemaal af gaat. Heb je na een wandeltocht van 20, 30 of 40 kilometer nog energie over of ben je dan helemaal op?

Met een goede opbouw voorkom je blessures en dat je uitgeput raakt van het wandelen. Ik vergeet hierbij te zeggen hoe goed het sowieso is om elke week regelmatig in beweging te zijn. Goed voor je mind en gezondheid. Zo werkt wandelen stress verlagend, is het goed voor je humeur en helpt het tegen depressieve gevoelens.

Samengevat is opbouwen is nodig voor:

 • Blessures te voorkomen
 • Makkelijker langere afstanden te lopen
 • Vaker bewegen is gezond en goed voor je mind

Het gezicht achter De Wandeltrainer

wanda_catsman
Wanda Catsman

Wanda Catsman is het gezicht achter De Wandeltrainer. Ze is misschien iets meer bekend van haar blog Wanda Wandelt. Al jong is Wanda begonnen met wandelen. Haar passie hiervoor is eigenlijk nooit verdwenen.

Wanda heeft een tijdje niet meer gewandeld. Nadat ze herontdekte hoe goed wandelen voor je lichaam en geest is, wou ze graag ook andere mensen hiermee helpen.

Ze heeft toen de opleidingen tot wandeltrainer en FitStap coach gevolgd. Hierna startte ze haar eigen bedrijf wat De Wandeltrainer heet. Dit heeft ze al opgestart sinds 2013. Je zult in de online wandeltrainingen ook merken dat zij zelf veel wandelervaring heeft.

De online wandeltrainingen

Ik heb je eerder al verteld wat voor trainingen je kunt vinden bij De Wandeltrainer. Hieronder zal ik je iets meer vertellen over de verschillende trainingen. Zo weet je precies wat je kunt verwachten en of het ook voor jouw geschikt is.

Bij elke afstand van de online wandeltrainingen is het basis principe hetzelfde. Elke week krijg je toegang tot een nieuw schema voor die week. Als je vaste dagen in plant waarop je wandelt, heb je een goed ritme om het wandelen op te bouwen.

Naast je trainingsschema krijg je elke week wel een extra tip. Dit kan over van alles zijn. Deze tips zijn waardevol om je wandeltechniek te verbeteren of om leuke wandelroutes te ontdekken.

wandeltrainer programma's
wandeltrainer programma's deel2
Op deze afbeelding zie je de verschillende programma’s van de wandeltrainer. Hieronder ga ik je meer vertellen over deze programma’s.

Online Wandeltraining voor beginners

Dit programma is geschikt als je nog een echte beginner bent met het wandelen. In deze wandeltraining ga je in 8 weken tijd opbouwen tot een wandeling van 5 kilometer.

Het is een heerlijke manier om in beweging te komen als je eigenlijk weinig motivatie hebt, niet goed weet waar je moet beginnen of als je het lastig vind om gezonde gewoontes vol te houden.

Als je echt helemaal niet gewend ben om te wandelen en al snel vermoeid bent, is het slim om hier te beginnen. Loop jij dit al wel met gemak? Dan kun je gaan voor een langere wandeltraining.

Dit programma is een eenmalige aanschaf van 57,-. Met dit pakket heb je één jaar lang toegang tot de trainingen en de online community. Je kunt kiezen voor uitgebreidere pakketten. Met de uitgebreidere pakketten krijg je ook coaching gesprekken, WhatsApp contact en 1-op-1 wandeltrainingen in Huizen.

Online Wandeltraining 10 km

Met de online wandeltraining voor de 10 km train je in 10 weken van 5 tot 10 kilometer. Als je aan deze training begint is het nodig om al een uur te kunnen wandelen.

Deze training voor de 10 km is geschikt voor mensen die een uur wel vol houden maar daarna wel een beetje vermoeid zijn. Stiekem zou je wel meer willen lopen zonder dat het je moeite kost. En wil je graag een stok achter de deur om hiervoor te gaan zorgen?

Dan is de 10 km wandeltraining precies wat je nodig hebt! Na 10 weken is 10 km lopen voor jou geen probleem meer. Zolang je maar het schema wel precies aan houd.

Het programma is een eenmalige aanschaf van 67,-. Met dit pakket heb je één jaar toegang tot het trainingsmateriaal. Ook krijg je toegang tot de online community. Natuurlijk krijg je ook bij de pakket de wekelijkse tips. Er is een mogelijkheid om voor een uitgebreider pakket te kiezen.

Online Wandeltraining 20 km

De online wandeltraining voor 20 km is een programma van 12 weken. Het startpunt hierbij is 10 km. Je moet dus ongeveer 2 uur kunnen wandelen om op te bouwen naar de 20 kilometer.

Deze wandeltraining is geschikt voor mensen die de smaak van het wandelen al te pakken hebben. 20 kilometer is uiteindelijk een wandeling van ongeveer 4 uur wandelen. Vergeet uiteraard niet om tijdens je wandeling een paar rust momenten te pakken.

De aanschaf van deze wandeltraining kost je eenmalig 77,-. Net zoals met de andere programma’s heb je hierbij toegang tot het trainingsmateriaal en de online community. Een community vol met wandel fans!

Online Wandeltraining Meerdaagse Tocht

De meerdaagse wandeltraining is een programma van 20 weken. Dit is vrij lang. Maar logisch. Je gaat opbouwen naar meerdere dagen wandelen. De start hiervoor is 10 km.

Dit is het programma wat ik zelf heb gevolgd van de wandeltrainer. Hier heb ik apart een uitgebreide review over geschreven. Specifiek alleen over deze wandeltraining. Wil je uitgebreid alles weten over dit programma? Lees dan hier mijn Review over de Meerdaagse Wandeltraining.

Deze training is zeer geschikt voor de gemotiveerde wandelaar. Mocht je nog wat moeite hebben met veel wandelen zou ik eerder één van de andere programma’s kiezen.

De meerdaagse wandeltraining is zeer geschikt als voorbereiding voor bijvoorbeeld een wandelvakantie, het wandelen van het Pieterpad of één van de vele andere grote wandeltochten.

In deze wandeltraining krijg je ook tips voor je kleding, uitrustig, welke tas en nog veel meer. Zo wordt je optimaal voorbereid om jouw wandelavontuur een groot succes te laten worden. De aanschaf hiervoor is eenmalig 117,-.

En als extra bonus krijg je toegang tot 12 gratis webinars! Vol met inspiratie en informatie!

Train Door Programma

Met dit programma krijg je een wekelijkse online wandeltraining. Ideaal voor de wandelaar die gewoon van wandelen houd! Je houd hiermee je wandelconditie op pijl. Ook zorgt het ervoor dan je minder snel last krijgt van blessures.

Daarnaast krijg je ook hierbij toegang tot de online wandel community. Hier kun je al je avonturen delen of vragen stellen.

Bij het Train Door programma kies je voor een abonnement variant. Je kunt kiezen op per maand, kwartaal of jaar te betalen. De bedragen zijn 17,- per maand, 47,- per kwartaal of 187,- per jaar.

Voor dit programma is het wijs om in ieder geval al een basis aan wandelervaring te hebben. Zorg ervoor dat je in ieder geval makkelijk 10 km kunt lopen.

Mijn review en ervaring met De Wandeltrainer

Ik heb van De Wandeltrainer de training voor de meerdaagse wandeltocht gevolgd. Deze is voor mensen die al met gemak 10 kilometer wandelen. En als je graag wilt opbouwen naar meerdere dagen achter elkaar een grotere afstand lopen. In 20 weken tijd train je van 10 kilometer lopen naar een meerdaagse wandeltocht van gemiddeld 20 kilometer per dag.

Ik vond hier in de opbouw erg goed. Je hebt standaard 3 trainingen per week. Elke week kreeg ik weer nieuwe tips over onder andere wandeltechniek, wandelkleding en rugzak, over blessures en mooie wandelroutes.

Daarnaast waren de trainingen mooi verdeeld. Elke week bestond uit 2 kortere wandelingen en 1 langere. Op deze manier kun je ook naast je werkt gewoon de wandeltraining vol houden. Pas in week 16 ga je voor het eerst 2 dagen achter elkaar wandelen. Deze valt prima in een weekend te plannen.

screenshot wandeltraining week 2
Screenshot Wandeltraining Week 2

In bovenstaand screenshot zie je hoe de online wandeltraining is opgebouwd. Dit heeft elke week dezelfde opbouw. Hier kreeg ik in week 2 uitleg over intervaltraining en hoe dit je conditie kan verbeteren. In de video’s zie je Wanda zelf aan het woord. Per week zie je een nieuw trainingsschema staan.

Wat was voor mij het meest waardevol?

Door de trainingen bij te houden, wordt het wandelen veel makkelijker. Het kost je steeds minder energie om de wandellingen vol te houden. Je merkt dat je lichaam went aan het wandelen zelf. Het blijven wandelen geeft voldoeding en zorgde bij mij ook voor een ontspannen en voldaan gevoel na het wandelen.

Nou ben ik al heel veel langer wandel fan. In het verleden heb ik zelf al de Nijmeegse Vierdaagse gelopen. Alleen zonder goede voorbereiding en opbouw. Dit betekende een hoop pijntjes en een enorme hoeveelheid blaren. Het opbouwen en de verschillende tips helpen echt om dit minder te maken.

Hoe je met blaren en drukpunten om moet gaan was voor mij de meest waardevolle tip. Hier liep ik altijd op vast. Ik wist altijd al voordat ik begon met wandelen dat ik thuis zou komen met blaren op me kleine tenen. Helaas een drukpunt door de stand. Nu lukt het me om dit iets beter te voorkomen.

Voordelen

 • Elke week komt er een nieuw trainingsschema online
 • Je wandelconditie verbeterd al snel
 • Minder kans op blessures
 • Goede stok achter de deur
 • Bepaal zelf op welke dagen je gaat wandelen
 • Krijg handige en praktische tips

Nadelen

 • Trainingen voor langere afstand (Vierdaagse training) gaan alleen door bij genoeg aanmeldingen
 • De tips zijn verdeeld over de verschillende weken. Persoonlijk zou ik het handig vinden om deze te krijgen voordat je start met wandelen. Maar ik kan me voorstellen dat het zo wel veel beter onthoud.
 • De één op één wandel clinics zijn niet in heel Nederland te volgen. Kijk van te voren dus of de afstand voor jouw haalbaar is.

Is het je geld waard?

Ik vind de programma’s zeker je geld waard. Als wandel fan zijn dit de trainingen die jouw naar een hoger wandelniveau gaan brengen. Ook de community is een waardevolle toevoeging. Hier vind je andere mensen die net als jij ook enorme wandel fans zijn.

Een stukje hierboven heb je ook mijn mening gelezen over de wandeltrainer. En in mijn geval dan vooral over de meerdaagse wandeltraining. Maar het principe is met elk programma hetzelfde.

Je bouwt in een bepaald aantal weken op naar meer kilometers. Dit gebeurd door middel van verschillende trainingen. Bij elk programma krijg je verschillende praktische tips voor het wandelen.

Ik vind dat als je graag wandelt of meer motivatie wilt hebben voor het wandelen de programma’s van de wandeltrainer een aanrader. Een ook zeker dus je geld waard.

Hoe werkt de aanschaf?

Als je een product van de wandeltrainer wilt aanschaffen ga je naar de pagina toe met de afstand die jij wilt lopen. Op deze pagina kun je kiezen of je alleen de online wandeltraining wilt volgen of ook WhatsApp contact en wandel clinics erbij wilt.

Na je betaling krijg je via een email de link binnen naar de inlog omgeving. Hier kun je gelijk starten met de eerste week van het wandelschema. Vergeet niet je spam te controleren als je geen email ziet.

De kosten zijn per programma verschillend. Ik heb deze eerder in mijn review over de wandeltrainer al aangehaald. Maar ik zal je hieronder de prijzen voor de online wandeltrainingen erbij zetten.

Natuurlijk is eer ook een niet goed geld terug garantie. Mocht het toch niet zijn wat je ervan verwacht dan kun je dit binnen 14 dagen laten weten! Als je nog twijfelt, kun je dus gewoon alvast starten! Gebruik onderstaande links om direct naar de juiste pagina te gaan!

Gratis E-book

Hopelijk vond je mijn review over de wandeltrainer waardevol. Ik hoop dat ik je hiermee zelf een gevoel hebt gegeven wat je kunt verwachten van de wandeltrainer. Zelf ben ik er goed over te spreken en vind ik het een aanrader als je graag meer wilt gaan wandelen.

Mocht je toch nog vragen hebben na het lezen van mijn review over de wandeltrainer dan kun je deze hieronder stellen! Ik zal mijn best doen om deze zo goed mogelijk te beantwoorden!

Vergeet in ieder geval niet om je gratis e-book te downloaden. Deze staat vol met handige tips!

e-book_starten_met_wandelen
 • Tips om het wandelen goed op te bouwen
 • Leer meer over de juiste wandelhouding
 • Lees hoe je het wandelen echt vol gaat houden
 • Ervaar de voordelen van wandelen

Plaats een reactie