Mijn start in affiliate marketing

Mijn start in affiliate marketing. Dit was begin 2020. Inmiddels zijn we al weer een tijdje verder. Mijn website heb ik gemaakt voor affiliate marketing. Voordat ik het begrip affiliate marketing tegen kwam, had ik geen flauw benul dat het mogelijk was om online geld te verdienen. De gedachte om online geld te verdienen, stond me wel aan. Ik had al snel de knoop door gehakt en besloten om hiermee te beginnen.

Nadat ik dit online tegen was gekomen, heb ik binnen een week besloten om te starten met affiliate marketing. Normaal denk ik wat langer na over keuzes, maar deze was zo gemaakt. Hier wat verder in verdiept op het internet en ik zag het allemaal wel zitten. De kans is dus ook groot dat iemand anders ook geld aan mij heeft verdiend, op het moment dat ik de cursus aan heb geschaft. En natuurlijk verdiend de eigenaar van een product ook gewoon geld aan een product.

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een vorm van online geld verdienen. Je kunt producten van een ander verkopen op jou site en hiermee verdien je dan een commissie. Een commissie is een percentage van het totaal bedrag. De commissies verschillen nogal per product. Het kan zijn dat je 2% krijgt, maar soms ook 50% van het totaal bedrag. De grote commissies zijn natuurlijk fantastisch om te krijgen, maar ook vele kleintjes maken één grote.

Met affiliate marketing verdien je alleen geld als je daadwerkelijk iets verkoopt. Doe je het goed en verkoop je veel? Dan verdien je dus ook telkens opnieuw commissie. Als je niks verkoopt, krijg je ook geen commissies. Een mooi systeem, waar je eigenlijk dus beloning krijgt in verhouding hoe goed je iets doet.

Een groot voordeel met affiliate marketing, is dat je geen eigen voorraad van producten nodig hebt. Ook heb je geen kantoorruimte of iets nodig. Je kan lekker thuis achter de computer of laptop aan de slag. Niet alleen thuis, maar over de hele wereld kun je hieraan werken. Het enige wat je nodig hebt, is een internetverbinding en een computer of laptop.

mijn start in affiliate marketing - jij en je computer met internet zijn alleen maar nodig om geld te verdienen.
Meer is er niet nodig om online geld te verdienen.

Het is een win win situatie beide kanten op. De merchant (eigenaar van een product) krijgt meer bekendheid met zijn of haar producten omdat andere affiliates deze promoten op hun site. De affiliate krijgt geld voor een product als het wordt aangeschaft. Er zitten dus voor beide partijen aan. En des te hoger de commissie, des te harder affiliates hun best gaan doen om te verkopen. Met waarschijnlijk meer verkopen als gevolg.

Waarom ben ik met affiliate marketing begonnen?

Mijn start in affiliate marketing is begonnen toen ik van baan wou wisselen. Ik had het niet meer naar me zin op me werk en ik was op zoek naar iets anders. Nou wist ik nog steeds niet wat ik wou doen en zat ik op het internet rond te kijken. Ik ging op termen zoeken als makkelijk geld verdien en veel geld verdienen. Op deze manier ben ik op een verkooppagina terecht gekomen over affiliate marketing.

Wat ik toen niet wist dat dit een verkooppagina was om geld mee te verdienen. Ik werd verleid met de gedachte dat ik geld kon gaan verdienen terwijl ik op vakantie was of ’s nachts terwijl ik lekker in me bed lag te slapen. Ik heb hier nog even over na gedacht, maar de keuze was snel gemaakt. Binnen een week heb ik de cursus aangeschaft om een eigen website te bouwen en te beginnen in affiliate marketing.

Mijn ultieme droom om te bereiken met affiliate marketing is financiële vrijheid. Ik vind het absoluut niet erg om te werken, maar het lijkt me heerlijk om in de toekomst lekker een paar maanden in het jaar met een camper op pad te kunnen. Daarbij is het ook goud als je niet meer na hoeft te denken over je inkomen. En als laatste was ik gewoon ook niet van plan om tot me 68e te gaan werken. Die leeftijd moet je eerst nog maar is zien te halen. Ik wil vooral gewoon genieten van het leven en dat kan het makkelijkst met complete financiële vrijheid.

Mijn start in affiliate marketing

Affiliate_marketing_revolutie
De affiliate marketing revolutie

Mijn start in affiliate marketing was de cursus affiliate marketing revolutie. Dit is een online cursus die gemaakt is door iemand die op het moment echt belachelijk veel geld met affiliate marketing verdiend. De cursus bestaat enkel uit video’s waarin dingen worden verteld en je kunt tegelijkertijd mee kijken hoe alles moet. Je krijgt een computerscherm te zien waarop alles gebeurd. Bijvoorbeeld instellingen om je website op orde te krijgen. Uitleg over hoe je teksten moet opbouwen.

Aan het einde van de cursus denk je dat je heel wat weet, maar dit valt nog aardig tegen. De cursus is maar een klein begin van het totale plaatje wat erbij komt kijken. Mocht je zelf ook de cursus willen doen, dan moet je het dus ook echt zien als een opstart. Hoe begin je ermee? Hoe werkt het met hosting en domeinnamen? Dat soort dingen.

Na deze cursus is het echt nog wel nodig om verder te gaan met leren over affiliate marketing. Dit kan bijvoorbeeld door middel van coaching, boeken lezen over affiliate marketing of seo of grotere cursussen te gaan volgen. De cursus van affiliate marketing revolutie is een mooie instap om een begin te maken en om te zien of het ook wat voor jou is. De echte grote cursussen betaal je al snel rond de 1000 – 2000 euro voor, terwijl deze cursus 47 euro kost.

Tegenvallers die ik tegen ben gekomen onderweg

Nou is de wereld van affiliate marketing niet alleen maar een en al positiviteit. Het kost echt belachelijk veel meer tijd om doelen te realiseren, dan ik van te voren had verwacht. Er is al veel concurrentie in te vinden en dat maakt het lastiger om daar doorheen te komen. Je moet beter zien te worden dan andere mensen die dit al jaren doen en hier misschien wel veel meer tijd voor hebben dan jij en ik. Als je het tot een succes wilt maken zul je dus een goede dosis doorzettingsvermogen nodig hebben.

Ik kwam er bijvoorbeeld pas na ruim een half jaar achter dat Google heel mijn website niet vond. Dan moet je gaan uitzoeken, hoe je dit op lost. En toen Google mijn website wel vond, kwam ik erachter dat deze alleen nog maar artikelen had geïndexeerd van de vorige eigenaar. Dit waren artikelen die niet eens van mij waren en allang niet meer online stonden.

Ik heb ook een keer voor elkaar gekregen dat mijn hele website offline ging door mijn eigen fout. Gelukkig is dit probleem door mijn hostingprovider opgelost. Ook ben ik tegen problemen aangelopen als fouten in pagina’s, fouten maken met de codes aan de achterkant van de site en plug-ins die niet goed functioneren. Zo loop je telkens tegen nieuwe dingen aan waar je soms nog nooit eerder mee bezig bent geweest. En elke keer weer opnieuw, vind je de antwoorden en leer je weer bij. En daarmee extra voldoening als iets lukt.

Waarom ben ik dan toch verder gedaan?

Ondanks alle problemen die ik onderweg tegen ben gekomen, ga ik nog steeds door. Ik weet waarvoor ik het doe. Om mijn ultieme droom waar te maken. Daarbij heb ik hier ook echt mijn passie in gevonden. Ik had nooit verwacht dat ik het leuk zou vinden om blogs te schrijven en te delen met iedereen. Mijn passie voor fitness en voeding kan ik ook delen op mijn website en via mijn social media.

Het voelt ook zo ontzettend goed om iets voor jezelf te doen. Om eigen doelen na streven. Om zelf te bepalen wat je doet zonder werkgever. Als persoon ben ik onwijs gegroeid, sinds ik dit voor mezelf ben gaan doen. Ik geef steeds minder om wat andere mensen van me denken. Ik merk dat elke klein mini succesje al iets is om trots op te zijn.

Als ik kijk naar de jaren voordat ik ben begonnen met affiliate marketing, dan was dat eigenlijk niet zo bijzonder. Als ik terug denk over wat ik wel en niet heb gedaan, dan heb ik vooral dingen niet gedaan. Ik had wel me passie in sport en het trainen, maar niet een doel voor de toekomst. Je leeft dan bijna voor je werk in plaats van dat je werkt om te leven. Nu ik echt naar een toekomst doel toe aan het werken bent, voelt dat ook echt alsof je stappen maakt.

mijn start in affiliate marketing - voldoening uit het online geld verdienen
De voldoening die je haalt uit zelf online geld verdienen.

Mindset

Alles wat ik je zojuist heb verteld zijn allemaal redenen waarom ik hier onwijs veel energie uit haal. En waarom ik iedereen aan raad om te bedenken, wat je wilt bereiken in de toekomst. Maak hier een plan voor en ga er wat mee doen. Je hebt zelf in de hand of jou leven zo blijft of dat het veranderd. Andere mensen gaan het niet voor jou doen. Het is je eigen weg waarin je zelf kan bepalen welke kant je op gaat.

Als je besluit om in affiliate marketing te beginnen is je mindset de eerste start om succes te behalen. Het werk in affiliate marketing is over het algemeen niet iets waar je binnen een paar maanden ontzettend rijk van wordt. Als het zo zou werken, dan zou iedereen er wel mee beginnen. Het kost je echt veel tijd en energie om hier iets mee te bereiken. In het begin is het veel werk voor bijna niks. Pas later wordt het minder werk voor meer geld. Als je eenmaal door hebt hoe het allemaal werkt, dan wordt het steeds makkelijker om geld te verdienen.

Je moet alles wat je doet, dus ook echt zien als investering in je toekomst. Snel rijk worden is niet realistisch om te verwachten. Je hebt dus motivatie en doorzettingsvermogen nodig om doelen te bereiken. Onthoud vooral waarom je iets doet. Dit maakt het makkelijker om vol te houden, als het even niet gaat zoals je zou willen. Eigenlijk werkt dit zo voor alles in het leven. Niet opgeven is één van de keys tot succes.

Is affiliate marketing een aanrader?

Ondanks alle tegenvallers kan ik iedereen aanraden om hier ook mee te beginnen. Iedereen die interesse heeft in affiliate marketing of het maken van een website. Waarom zou je het niet gewoon proberen? Wat is het ergste dat je kan gebeuren? Dat het niet slaagt? Of dat andere mensen er iets van vinden? Negatieve mensen zul je altijd hebben, ongeacht wat je doet.

Het leuke aan affiliate marketing is dat via bijna elk link op mijn site wel een verdienmodel achter zit. Ik verkoop bijvoorbeeld protocollen over afvallen of aankomen in spiermassa. Maar anders linkjes naar bijvoorbeeld body&fit of bol.com verdien ik ook aan op het moment dat iemand hier via mijn site komt en iets besteld. Dit is wat je toe kan passen op iedere website die je maakt. Dit maakt het concept van affiliate marketing zo ontzettend leuk. Als je me wilt helpen, maar hier dan ook gebruik van na het lezen van dit bericht.

Maar een aantal linkjes om mijn site zit geen verdienmodel achter. Deze linkjes plaats ik alleen zelf als ik dit de moeite waard vind, om bijvoorbeeld iemand iets te laten zien op een andere site. Het leuke is, je hebt alles zelf in de hand. Jij bent de baas.

Over de cursus affiliate marketing revolutie

In deze video laat ik de cursus affiliate marketing revolutie zien. En ja, ik zie dat het tijd is voor een beter camera.

Over de cursus affiliate marketing revolutie heb ik al eerder wat verteld in de tekst. De cursus bestaat uit verschillende video modules. Elke module gaat over een onderwerp en hier zijn meerdere video’s over te kijken. De eerste video’s zijn algemene informatie en uitleg. Voor het bouwen van je website kun je kiezen of je dit met de software die je wordt aangeboden of dat je deze gaat maken in WordPress. De software die je aangeboden krijgt, heet marketheme.

In de video’s krijgt je voor beide manier uitleg hoe je je website moet maken. In marketheme wordt het website bouwen een stuk makkelijker voor je gemaakt. Heel veel is al voor je uitgezocht en je hoeft een stuk minder instellingen te beheren. In WordPress moet je zelf wat meer aan de slag en zelf meer dingen uitzoeken. Hetgeen waar je wat minder hoeft te doen is alleen iets duurder dan zelf alles doen. En dit is logisch, je betaald voor wat je krijgt. Je krijgt in de videocursus voor beide manieren uitleg hoe je een website op moet bouwen. De keuze is geheel aan jezelf.

Naast de videotraining krijg je toegang tot de online community. Hier zitten alleen mensen in de deze cursus hebben aangeschaft. Dit zijn op dit moment al meer dan 11.000 leden. In dit forum kun je berichten plaatsen en meediscussiëren als andere mensen iets plaatsen. Het forum is onderverdeeld in verschillende onderwerpen. Vragen stellen is hier ook mogelijk.

Video modules van de affiliate marketing revolutie

In totaal bestaan de videomodules uit 69 video’s. Genoeg kijkplezier. Deze video’s zijn verdeeld over 7 modules. Na deze modules krijg je nog video’s met instructies. De eerste zeven modules zijn gericht op marketheme en de instructies hierna zijn gericht op WordPress. Bekijk gewoon alles video’s ook al heb je al besloten welk programma je gaat gebruiken. In de video’s worden allemaal waardevolle tips gegeven die je niet wilt missen.

Affiliate_marketing_revolutie
De affiliate marketing revolutie

Voordat je met de modules begint krijg je nog verschillende video’s voor inspiratie en motivatie. Ook slim om gewoon even door te kijken, hoewel je hier nog niet veel in leert over affiliate marketing. Na alles video’s krijg je aan het einde nog een video over teksten uitbesteden. Ik adviseer je om hier pas mee te beginnen, als je zelf helemaal duidelijk hebt wat je doet en wilt bereiken. Net zoals email marketing waar je ook wat over gaat leren. Dit heeft helemaal nog geen zin om energie in te steken als je nog geen bezoekers op je website hebt.

De basis opbouwen is stap één. Dan kan je daarna weer een volgende stap zetten. De basis voor je website is bezoekers vanuit Google krijgen, zonder te betalen. Organisch zoekverkeer. Dit krijg je door middel van het schrijven van goede en waardevolle teksten (content).

Module 1 Starten met affiliate marketing

Met de start van affiliate marketing krijg je ten eerste uitleg over wat affiliate marketing is. Belangrijke basis om te begrijpen als je wilt starten met affiliate marketing. Voordat je jouw website op kunt gaan bouwen, moet je een domeinnaam gaan bedenken. Of een domeinnaam beschikbaar is, kun je bekijken op bijvoorbeeld sidn.nl.

Wat ook belangrijk is met het starten in affiliate marketing is bedenken in welke branche je wilt gaan zitten. Kies iets waarvan je een beetje verstand hebt of waar je interesse in hebt. Als je teksten moet gaan schrijven over iets wat je helemaal niet leuk vind, dan kost je het je echt veel meer energie. Ook hier krijg je video’s over te zien.

Module 2 Website inrichten

Module 2 gaat over de inrichting van je website. Dit is de basis waar jij alles in gaat doen. De inrichting van je website kun je op elk gewenst moment weer aanpassen. Dus ga er niet dagenlang alleen maar hier je tijd in steken. Wat wel erg verleidelijk is om wel te doen, kan ik je vertellen. Als je er eenmaal mee bezig gaat, ga je vanzelf dingen bedenken hoe je het hebben wilt.

In de video’s krijg je makkelijk en eenvoudig uitgelegd hoe je deze instellingen aan moet passen. En het advies om geen kermisattractie van je site te maken. De mogelijkheden zijn natuurlijk eindeloos, waardoor het al snel makkelijk is om een beetje te overdrijven.

Module 3 Hoog scoren in Google

Google is je grootste vriend als je begint in affiliate marketing. Hoog scoren in Google is dus een essentieel onderdeel van deze videocursus. In deze video’s leer je over zoekwoordenonderzoek, hoe je een blogbericht moet schrijven en opbouwen en hoe je een verdienmodel aan je teksten kunt hangen.

Module 4 Website live zetten

En als je dan je begin hebt gemaakt, kan de website online. Met een paar artikelen kun je al starten. Daarna is het van belang om telkens weer nieuwe artikelen toe te voegen. De video’s geven je de instructie hoe jij je website live kunt zetten.

Module 5 Meten is weten

Er zijn verschillende programma’s om bij te houden hoeveel bezoekers er op je website komen. Het programma wat in de cursus wordt gebruikt is Google analytics. In Google analytics kan je zien hoeveel bezoekers je op je website krijgt. Daarnaast kun je ook zien welke pagina’s en berichten bezocht worden. En in analytics kun je ook nog zien waar je bezoekers vandaan komen. Of dit via social media, Google of rechtstreeks is.

Het meten zal de eerste tijd echt nog tegenvallen, maar op het moment dat het wel gaat lopen is dit natuurlijk leuk om terug te zien.

Module 6 Puntjes op de i

In module 6 krijg nog informatie over wat kleinere dingen die ook belangrijk zijn voor je website. De finishing touch om je website compleet te maken met de juiste instellingen. Dit wordt ook weer makkelijk uitgelegd in de verschillende video’s.

Module 7 Afronding

De laatste module is de afronding. Hierna kun je eindelijk echt van start gaan met alle informatie. Je kunt natuurlijk tijdens het kijken van de video’s ook al beginnen. Maar je hebt wel kans dat je dan wat vaker dingen aan het aanpassen bent. Persoonlijk raad ik je aan om eerst alles video’s te kijken. Eventueel om wat aantekeningen erbij te maken en daarna je website op te gaan starten. Als je eerst alle video’s hebt gezien, dan heb je een veel beter overzicht wat je allemaal moet gaan doen. Als je dan weer iets wilt weten, kun je altijd de juiste video er weer bij pakken.

Mijn start in affiliate marketing is in deze videocursus begonnen. De video’s zijn makkelijke te volgen en geven je de informatie die je nodig hebt om te beginnen. Dit is het begin naar het grotere werk.

Over de eigenaar van de affiliate marketing revolutie

In deze podcast hoor je Jacko Meijaard over beginnen met affiliate marketing

De eigenaar van de affiliate marketing revolutie is Jacko Meijaard. Jacko is met zijn school gestopt om met affiliate marketing te beginnen. Na 3 maanden had hij 30 euro commissie verdiend. Nog niet echt een vetpot natuurlijk. Veel mensen in zijn omgeving hadden er ook geen vertrouwen in dat dit echt wat ging worden. Tegenwoordig is hij ongeveer 10 jaar verder en verdiend hij een heel stuk meer als jij en ik. Hij verdiend minimaal tienduizenden euro’s per maand. Een mooi voorbeeld wat het kan worden, als je maar lang genoeg vol houd.

In 2018 heeft Jacko Meijaard ook een interview met het AD gedaan. In dit krachtenartikel verteld hij over zijn 4-urige werkweek. Dit heeft hij bereikt met affiliate marketing. Om nu voor jezelf gelijk een 4-urige werkweek te verwachten is niet realistisch in het begin. Vergeet niet dat Jacko hier al ongeveer 10 jaar mee bezig is.

De cursus zelf is eigenlijk vrij goedkoop. Het geeft je een echte basis om mee te starten. Jacko Meijaard verdiend hier ook niet extreem veel aan. Waar hij wel weer extra aan kan verdienen, is als je via zijn linkjes in de cursus bijvoorbeeld je hosting of email marketing regelt. Dit is het leuke verdienmodel van affiliate marketing. Alles is mogelijk. En bijna elke grote website heeft wel een affiliate systeem of netwerk.

Conclusie over affiliate marketing

Leven van online geld verdienen is een hele mooie manier om geld te verdienen. Als je dit graag wilt, is het ook zeker een aanrader om hiermee te starten. Het mooie is dat je ook geen specifieke opleiding of technische kennis nodig hebt om te beginnen. Je kunt met een simpele cursus dus al starten en gaandeweg leer je steeds meer bij. Je kunt altijd nog besluiten om later uitgebreider iets bij de leren. In de affiliate marketing kun je ook weer verschillende kanten op. Begin bij het begin en werk stap voor stap een stukje verder.

In dit bericht ben je misschien een aantal begrippen ook tegen gekomen die je totaal niks zeggen. Dit wordt allemaal vanzelf duidelijk als je besluit om te starten met de affiliate marketing revolutie. In de videocursus wordt alles in Jip en Janneke taal uitgelegd. Dit maakt het voor iedereen toegankelijk. De video’s kun je zo vaak kijken als je wilt. En als je nog steeds iets niet weet, dan kun je dit altijd nog even opzoeken op Google.

Het feit dat er al zoveel andere mensen zijn die online geld verdienen, is het bewijs dat affiliate marketing echt werkt. En dat het mogelijk is om te leven van een online inkomen. Ik zou je inmiddels best een aantal voorbeelden kunnen geven van mensen die al een behoorlijk inkomen hebben opgebouwd met online marketing. Niet iedereen loopt hiermee rond te strooien op het internet. Sommige mensen blijven zelfs ook liever anoniem. Dit heb je zelf volledig in de hand. Persoonlijk leef ik nog niet van mij online inkomen, maar dit is wel mijn uiteindelijke doel! En zoals je in de tekst al mee hebt gekregen, absoluut geen spijt van mijn keuze die ik heb gemaakt!

 • Geld verdienen terwijl je slaapt.
 • Eigen baas zijn.
 • Niet meer werken voor een werkgever.
 • Financiële vrijheid creëren.
 • Werken wanneer je zin hebt.
 • Doen wat je leuk vind.
 • In het bezit van motivatie en doorzettingsvermogen.
 • Ik wil werken tot ik 68 ben.
 • Vrijheid is voor mij niet nodig.
 • Ik vind geld niet nodig of belangrijk.
 • Motivatie en doorzettingsvermogen past niet bij mij.
 • Ik ben lui.

Plaats een reactie