Review introductie training Kundalini Yoga & meditatie

In de review introductie training Kundalini Yoga & meditatie ga ik je uitleggen wat Kundalini Yoga is en hoe de introductie training is opgebouwd. Ook zal ik mijn eigen ervaring met jullie delen. Na deze review zul je weten of Kundalini Yoga ook voor jou is weggelegd.

De populariteit van Yoga is iets wat steeds meer groeit. Juist met de huidige drukke levensstijl 24-7 is er steeds meer behoefte voor rust en ontspanning. Hier kan yoga een uitkomst in bieden. Met yoga leer je compleet te ontspannen en stress los te laten. Met Kundalini Yoga ga je bezig met bewustzijn en de energie die hierbij vrij komt.

Wat is Kundalini Yoga?

Kundalini Yoga zijn verschillende vormen van yoga samen. Het wordt ook wel de ‘moeder van alle Yoga’s’ genoemd. De naam Kundalini staat voor het bewustzijn van de mens. Oorspronkelijk is deze vorm van Yoga in India ontstaan. Met deze vorm van Yoga doe je verschillende oefeningen, meditaties, mantra’s en ga je bezig met ademhalingstechnieken.

Deze combinatie zal ervoor zorgen dat de energiestroom in je lichaam word geactiveerd. Hiermee wordt je bewustzijn vergroot. De juiste uitvoering van deze Yoga zorgt ervoor dat je als persoon kunt groeien en leniger worden. Ook zal het zorgen voor een fysieke en mentale groei. Met Yoga en meditatie kun je een betere versie van jezelf worden.

In deze video geeft Guru Gian uitleg over Kundalini Yoga. (video is in het Engels)

Voor wie is Kundalini Yoga geschikt?

De Kundalini Yoga is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in Yoga. Man en vrouw. Voor deze vorm van Yoga hoef je niet extreem flexibel te zijn. Wat natuurlijk heel erg fijn is. Zo kun je alles gewoon mee doen. Met Kundalini Yoga hoef je niet uren stil te gaan zitten.

Juist voor mensen met een wat drukkere levensstijl kunnen veel profijt hebben van Yoga en meditatie. Het is heel erg goed om tijd te nemen om echt rust te hebben en te ontspannen in de vorm van Yoga. Dit is een hele andere manier van ontspannen dan tv kijken, wat ongemerkt er juist voor zorgt dat je nergens tijd voor hebt. Natuurlijk kun je moe zijn na een dag werken, maar neem is een half uurtje op een dag om hiermee aan de slag te gaan. Het is heerlijk om even een momentje te hebben wat gewoon alleen voor jezelf is.

Yoga is ook een hele mooie manier om weer beter in je vel te gaan zitten. Je leert ontspannen van alles stress wat op je afkomt. Want wie heeft het tegenwoordig niet ’te druk’? Of stress van het werk? Juist dan kan ook Yoga & meditatie uitkomst bieden.

Voor wie in de introductie training Kundalini Yoga geschikt?

De naam introductie training zegt eigenlijk al genoeg. Het is een introductie in het Kundalini Yoga. Dit maakt het heel erg goed geschikt voor beginners in Yoga in het algemeen of voor beginners in Kundalini Yoga. De introductie training is een ideale manier om erachter te komen of deze vorm van Yoga voor jou is weggelegd.

Dit betekent niet dat jij als gevorderde totaal niks hebt aan deze introductie training. Het is ook een manier om kennis te maken met Guru Gian (eigenaar van deze training). En wellicht om een idee te krijgen achter Guru Gian en te zien of het membership van de online Kundalini Yoga Club wat voor jou is. Hier kom ik later nog op terug.

De introductie training in Kundalini Yoga is volledig online te volgen. Het is een duidelijke en gebruiksvriendelijke omgeving. Als je een les hebt gevolgd en het afgerond, wordt deze automatisch afgevinkt. Zo weet je altijd waar je gebleven bent. Ook als een les is afgevinkt, kun je deze gewoon opnieuw openen en volgen.

kundalini_yoga
Yoga volgen waar en waneer je wilt.

Hoe is de introductie training Kundalini Yoga opgebouwd?

De introductie training Kundalini Yoga bestaat uit 3 verschillende delen. In totaal krijg je met de introductie training 29 video’s waarmee je bijna 20 uur aan materiaal hebt. Na al deze video’s heb je een hele goede basis geleerd over Kundalini Yoga en kun je kijken waar je je nog verder in wilt verdiepen. Ook is het mogelijk om hierna verder te gaan met een membership in Kundalini Yoga. Hier kom ik later in dit bericht nog terug.

Aan het einde van de training kun je jezelf zien als een echte Kundalini Yogi. Je weet dan de belangrijkste aspecten van het Kundalini Yoga en hier kun je zelf mee aan de slag.

De opbouw van de training bestaat uit 3 verschillende onderdelen. Als eerste ga je je in Kundalini Yoga verdiepen en leer je de basis. Daarna ga je aan de slag met het leren van de belangrijkste oefeningen. Als laatste kun je aan de slag met het verbeteren van je practice. Een complete training die je stap voor stap begeleid in het Kundalini Yoga.

Verdiepen in Kundalini Yoga

In het eerste deel van de introductie training ga je je eerst verdiepen in Kundalini Yoga. Je leert eerst de basis over deze vorm van Yoga. Dit bestaat uit voordelen die je hieruit kunt halen, hoe het proces werkt en wat de resultaten zijn van Kundalini Yoga. Daarna ga je hier wat dieper op in en leer je de 8 basistechnieken over Kundalini Yoga, de bhanda’s en allignment, mantra’s, pranayama en het navelpunt. Dit zijn onder andere ademhalingstechnieken, oefeningen, houdingen en meditatie.

De belangrijkste oefeningen

Deel 2 ga je aan de slag met oefeningen leren. De belangrijkste oefeningen, kriya’s, pranayama’s, meditaties en mantra’s komen aan bod. Deze oefeningen is ook de bedoeling dat je dit op volgorde aanleert. Zo ga je stap voor stap steeds dieper in op Kundalini Yoga.

Dit deel bestaat uit 14 verschillende lessen. Het idee is ook dat de training in 14 dagen te volgen is. In deze 14 dagen heb je ruim 12 uur aan materiaal tot je beschikking. Voor elke dag heb je een nieuwe les. Als je hier langer over doet als 14 dagen maakt ook niet uit. Je kunt dit in je eigen tempo volgen.

Jasper_kok-guru_gian - introductie training Kundalini Yoga & meditatie
Guru Gian – Yoga & Meditatie

Optioneel

Het laatste deel van de introductie training is optioneel om te volgen. Maar ik raad je aan om deze ook gewoon mee te pakken. Je gaat immers met een reden hiermee bezig. Dit deel is erop gericht om je practice te verbeteren. Na deze 3 delen heb je een goed beeld en goede basis voor het Kundalini Yoga.

Deze 3 onderdelen zijn verdeeld over 7 modules. De modules hebben de volgende opbouw:

 • module 1: Welkom bij de training.
 • module 2: Kundalini Yoga uitgelegd.
 • module 3: De basistechnieken van de Kundalini Yoga beoefening.
 • module 4: De yogische levensstijl.
 • module 5: Kundalini Yoga & Meditatie.
 • module 6: 40 dagen challenge.
 • module 7: Verder leren over Kundalini Yoga.

Wat bied de introductie training in Kundalini Yoga?

In de introductie training komen verschillende onderwerpen aan bod. Dit is wat je ervan mag verwachten:

 • Leren hoe Kundalini Yoga fysiek werkt.
 • Je leert de 4 belangrijkste ademhalingstechnieken die worden gebruikt in het Kundalini Yoga.
 • Hoe je in korte tijd het meeste uit je practice kunt halen.
 • Je leert 8 verschillende aspecten en technieken van het Kundalini Yoga.
 • Leren hoe je Kundalini energie vrij komt en hoe je dit door laat stromen.
 • Een aantal speciale beginners sessies.
 • 3 verschillende meditaties.
 • Leren hoe je je practice toe past in jou leven.
 • De 7 elementen die belangrijk zijn voor een yogi levensstijl.
 • De belangrijkste meditatie om te ontspannen.
 • Je krijgt support en tips van Guru Gian zelf.

Wie heeft de Kundalini Yoga training ontworpen?

De eigenaar van de Kundalini Yoga is Jasper Kok. Op het internet ook wel bekend als Guru Gian. Guru Gian is sinds 2007 docent in Kundalini Yoga en meditatie. in 2009 is hij fulltime leraar, coach en opleider geworden in zowel het binnenland als het buitenland. Inmiddels dus heel wat jaren kennis en ervaring opgebouwd.

Hiervoor had Guru Gian eigenlijk een prima leven. Hij is op de universiteit van Maastricht begonnen met de studie van filosofie en is daarna gepromoveerd in ondernemerschap. Na zijn studie is hij les gaan geven aan studenten. En later is hij overgestapt naar het beroep economisch adviseur. Een prima financiële carrière en geldzorgen had hij eigenlijk niet. Toch had hij het gevoel dat er nog iets mistte. Tot hij in aanraking kwam met Kundalini Yoga. In Kundalini Yoga heeft Guru Gian zijn passie gevonden.

Inmiddels is Guru Gian al bijna 15 jaar bezig met het les geven/ coaching in Kundalini Yoga. Al zijn kennis en ervaring kan op deze manier met iedereen delen. Hieronder een qoute van Guru Gian over zijn grootste drijfveer om bezig te zijn met Kundalini Yoga en dit te delen.

“Mensen in hun kracht zetten, groter laten denken en stappen laten zetten.”

Guru Gian

Leuk feitje: De naam Guru Gian is gekozen om de betekenis. Gu staat voor donker en onbewust. Ru staat voor licht en bewust. Gian betekent kennis van het spirituele. Samen wordt dit Guru Gian, een passende naam voor een Yoga leraar/ coach.

Guru Gian - Jasper Kok - introductie training Kundalini Yoga & meditatie
Guru Gian / Jasper Kok

Meer van Guru Gian

Naast de introductie training in Kundalini Yoga heeft Guru Gian nog een hoop andere producten op zijn naam staan. Zo is er voor iedereen iets naar wens beschikbaar. Dit zijn bijvoorbeeld opleidingen, retraites, workshops of challenges.

Kundalini Yoga Coach worden

Naast de Guru Gian coach is, geeft hij ook opleiding aan mensen om coach te worden. Wil jij meer doen met Kundalini Yoga? En anderen mensen begeleiden? Dan de opleiding tot coach in Kundalini Yoga misschien wel iets voor jou. Je begint met Kundalini coaching level 1 en daarna kun je ervoor kiezen om nog verder te leren voor Kundalini coaching level 2.

Retraites met Guru Gian

Wil jij een paar dagen even helemaal voor jezelf en tot rust komen? Guru Gian geeft in het binnen en buitenland verschillende retraites. De retraites zijn in het Engels of Nederlands. Kijk daar dus even naar als je een retraite wilt boeken. Datums voor de volgende retraites vind je hier!

Workshops

Een workshop is een ervaring voor één dag. Op deze dag leer je ook over de basis in Kundalini Yoga en verschillende oefeningen, houdingen en meditatie. Deze workshop is ook ideaal als je liever in real life les krijgt, in plaats van in een online omgeving. Bekijk hier wanneer er weer workshops zijn.

Challenges

Guru Gian maakt elke 3 maanden een andere challenge. Een leuke uitdaging om aan mee te doen! Dit zijn de verschillende challenges op dit moment:

Gratis producten

Er zijn ook een aantal producten waar je gratis gebruik van kunt maken. Hiermee kun je meer leren over yoga en en je hier verder in verdiepen. Als je twijfelt om een opleiding te volgen is hier ook een gratis e-book downloaden en is er een videotraining voor beschikbaar.

Gratis e-books:

Gratis videotraining:

Of een 2 weken lang gratis membership voor de online Kundalini Yoga Club. Meld je hier aan!

Ervaringen met de training Kundalini Yoga & meditatie

Dit zijn ervaringen van andere mensen die je al zijn voor gegaan met Kundalini Yoga. Een video zegt natuurlijk meer dan een stukje tekst. Bij deze en paar video’s van mensen die al ervaring hebben met de coaching van Guru Gian.

Testimonial Kundalini Yoga van Maarten
Testimonial Kundalini Yoga van Kirsten

Eigen ervaring

De introductie training is een duidelijke en overzichtelijke training. Alles spreekt voor zich en je wordt stap voor stap meegenomen in de wereld van Kundalini Yoga. Termen die je nu misschien nog niks zeggen, worden ook vanzelf duidelijk. De meeste informatie krijg je aan de hand van video’s en af en toe met aanvulling in tekst.

Zelf vond ik het nog lastig om echt tijd te maken om bezig te gaan met Kundalini Yoga. Maar juist in een drukke levensstijl is het goed om dat momentje voor jezelf juist te nemen. Eventueel gewoon lekker van te voren inplannen. Als je enthousiast bent over yoga, vind ik het zeker de moeite waard om deze training te gaan volgen. Je krijgt waar voor je geld.

Wat kost de introductie training Kundalini Yoga & meditatie?

De introductie training Kundalini Yoga & meditatie kost je eenmalig 57,-. Dit is een tijdelijke prijs. Twijfel dus niet te lang. Voor dit bedrag heb je onbeperkt toegang tot de introductie training. Je kunt waar en wanneer je wilt gebruikt maken van de introductie trainingen. Alle video’s kun je ook zo vaak zien als je wilt. Als je eenmaal aangemeld bent, kun je de training de rest van je leven volgen.

Als je interesse hebt in Kundalini Yoga, dan is dit je geld echt waard. Je krijgt echt een uitgebreide cursus terug voor dit bedrag. Inmiddels heb je eerder in dit bericht al kunnen lezen wat je allemaal krijgt als je deze cursus aanschaft.

Is de training Kundalini Yoga een aanrader?

Ik hoop dat je in deze review een goed beeld hebt gekregen over de introductie training in Kundalini Yoga. Waarschijnlijk zul je zelf een aardig gevoel hebben of deze introductie training is wat jij zoekt.

Zeker voor beginners is de introductietraining in Kundalini Yoga een aanrader. Het is een zeer compleet pakket om te Kundalini Yoga te ervaren en te leren. Je krijgt de basis informatie over Kundalini Yoga, je leert verschillende oefeningen en je gaat bezig met meditatie.

Het is echt een overzichtelijke training die zeer compleet is en met genoeg materiaal om voorlopig aan de slag te gaan!

Vervolg na de training

Als je gebruikt hebt gemaakt van de introductietraining en je wilt hierna graag verder met Kundalini Yoga dan is dit ook mogelijk. Je kunt namelijk een online membership afsluiten bij de Kundalini Yoga Club. Hiermee heb je voor 11,- per maand een abonnement en kan je onbeperkt gebruikt maken van alles. In deze club staan nu al meer dan 150 lessen online. Elke week komt er een nieuwe les bij. Zo blijf je telkens nieuwe dingen ervaren en hou je uitdaging.

Ook wordt er regelmatig een les gegeven door een gastdocent, je wordt lid van een online community en je kunt uitgebreid gebruik maken van de verschillende challenges. Het online membership is enorm veelzijdig en een aanrader voor iedereen die graag verder wilt met Kundalini Yoga. Meer weten? Lees hier verder.

Ook is er een mogelijkheid om 2 weken gratis gebruikt te maken van het membership. Hiermee krijg je 2 weken lang de volle toegang en kun je ervaren of het membership wat voor jou is.

Meld je hier aan voor 2 weken lang gratis membership voor de Kundalini Yoga Club!

Of start vandaag nog met de introductie training Kundalini Yoga & Meditatie!

Plaats een reactie