Membership Kundalini Yoga Club Review & Ervaring

In mijn review deel ik mijn ervaring met de Kundalini Yoga Club. Yoga is op het moment enorm populair. Ook in sportscholen worden veel verschillende yoga lessen gegeven.

Wil jij graag starten met yoga? Wil je graag comfortabel thuis aan de slag? En lessen volgen wanneer jij tijd hebt? Dan is het membership voor de Kundalini Yoga club echt iets voor jouw! Meer over het membership ontdek je in de rest van mijn review over de Online Kundalini Yoga Club.

In mijn review ga ik eerst wat dieper in op Kundalini Yoga zelf en daarna ga ik wat meer in op het membership van de Kundalini Yoga Club. Zo weet je aan het einde van dit artikel exact of de Kundalini Yoga Club is waar jij naar op zoek bent!

Wat is Kundalini Yoga?

Kundalini Yoga is een is een vorm van Yoga die oorspronkelijk uit India komt. Met het beoefenen van Kundalini Yoga ga je fysiek aan de slag met je lichaam en met je bewustzijn. Kundalini staat voor een bewustzijn wat iedereen heeft. Met de Kundalini Yoga wordt dit aangewakkerd.

Kundalini Yoga bestaat uit verschillende onderdelen. Je gaat aan de slag met fysieke oefeningen, ademhalingstechnieken, meditatie en mantra’s. De combinatie van deze onderdelen zorgt ervoor dat er een energiestroom in je lichaam wordt aangewakkerd.

Kundalini Yoga is zowel fysiek als mentaal. Deze vorm van Yoga is meer dan het doen van oefeningen alleen. Met de oefeningen versoepel en versterkt je je spieren. Ook wordt de communicatie tussen hersenen en spieren beter. Je krijgt steeds meer controle over je spieren. Hiermee kun je blessures en pijn voorkomen.

Het mentale gedeelte gaat vooral om je bewustzijn en hier het maximale uithalen. “Ze zeggen ook wel dan Kundalini Yoga de yoga voor de ziel en spirit is.” Wordt de beste versie van jezelf met Kundalini Yoga.

Wat is de Kundalini Yoga Club?

De Kundalini Yoga Club is een online community waar je lid van kunt worden. In deze community krijg je onbeperkt toegang tot alle lessen en video’s over Kundalini Yoga. Elk week komen er nieuwe lessen online gegeven door een professionele yoga coach. Ook komen er verschillende gast coaches die ook verschillende lessen geven. Dit is elke keer weer iemand anders.

De Yogalessen kun je geheel in je eigen tempo volgen. Je hoeft ook niet bang te zijn, dat je in het diepe wordt gegooid. Voor alles is er een duidelijke omschrijving en ook uitleg in de video’s. Het voordeel met de video’s is dat je alles kan zien en daardoor exact weet wat je moet doen. Twijfel je over een houding? Kijk dan gewoon even in de spiegel.

Als je vragen hebt kun je die ook altijd stellen in de community. Guru Gian en zijn team en andere leden kunnen hier dan antwoord op geven. Het leuke aan een community is dat je contact kan leggen met allemaal gelijk gestemden. Iedereen die lid is, deelt een passie voor yoga.

communtity_membership_kundalini_yoga_club
Community Kundalini Yoga Club

Termen die je veel tegenkomt met Kundalini Yoga

In de wereld van Kundalini yoga kom je termen tegen die je in het dagelijks leven eigenlijk nooit zo snel hoort. Als jij al heel bekend bent met yoga dan zul je waarschijnlijk de betekenis wel weten. Voor de mensen die nog niet helemaal thuis zijn in yoga heb ik een korte uitleg geschreven over termen die je veel tegenkomt met Kundalini Yoga.

Kriya

De letterlijk vertalen van kriya staat voor actie. In de wereld van Kundalini Yoga staat het voor de totale uitvoering van de oefeningen. Het gaat om een combinatie van ademhaling, houding en eventuele klanken. De combinatie van verschillende onderdelen maakt het tot een complete Kriya. Kriya wordt toegepast in Kundalini Yoga voor het soepel worden, meer focus en een verbeterde concentratie.

Mantra

Met een mantra ga je aan de slag met alleen stemgeluid. Deze manier van Kundalini Yoga beoefenen zorgt ervoor dat je bewustzijn veranderd. Een mantra kan invloed hebben op je emoties en op je lichaam. Er zijn verschillende mantra’s die allemaal hun eigen doel hebben. Het algemene doel met het doen van een mantra is het vrijkomen van energie. Deze energie zit in je in de wereld om je heen. Een mantra kun je heel goed toepassen tijdens je meditatie.

Kundalini energie

Als je het in Kundalini Yoga over energie hebt, dan gaat het over je levensenergie. Het is de grootste kracht van bewustzijn en creativiteit. Een juiste circulatie van deze energie is belangrijk. Iedereen heeft deze energie. De kunst is om er op de juiste manier mee om te gaan. Kundalini energie is van toepassing op elke onderdeel van je leven. Zowel emotioneel, fysiek, spiritueel en mentaal.

Pranayam

Pranayam staat voor de ademhalingstechnieken die worden toegepast in Kundalini Yoga. De ademhaling is een belangrijk basis van de Yoga. Het bewust worden van je ademhaling kun verschillende positieve gezondheidseffecten teweeg brengen. Je gedachten en ademhaling is iets wat samenwerkt. Bij een rustige ademhaling wordt ook je gedachte rustiger. Het kan zorgen voor minder stress en meer ontspanning.

Membership Kundalini Yoga Club
Het beoefenen van Kundalini Yoga.

Voor wie is het membership van de Kundalini Yoga Club geschikt?

Het membership van de Kundalini Yoga Club is geschikt voor iedereen die hier interesse in heeft. Man of vrouw maakt absoluut niet uit. Alles wordt stap voor stap en rustig uitgelegd. Het is voor iedereen te begrijpen. De informatie krijg je in de vorm van video’s en tekst aanvullend met afbeeldingen.

Ook staan de oefeningen op volgorde van niveau. Zo kun je zelf kiezen welk niveau het beste bij jou past. Als beginner kun je alle poses in je eigen tempo leren. Ook voor een wat meer gevorderd iemand is het membership een aanrader. Er is genoeg uitdaging te vinden.

Het membership is voor mensen die op lange termijn bezig willen met Kundalini Yoga. Hoewel het abonnement wel altijd opzegbaar is. Met het membership krijg je telkens weer nieuwe video’s met oefeningen en meditatie. Zo kun je lekker thuis vanuit de woonkamer of slaapkamer in alle privacy yogalessen volgen.

Ook voor mensen met een drukke levensstijl bied het membership een prima uit komst. Je volgt de lessen op een tijdstip wanneer het jou uit komt. En juist met een drukke levensstijl is het natuurlijk heerlijk om dat momentje voor jezelf te hebben en te ontspannen.

Met het abonnement kun je op een relatief goedkope manier veel yogalessen volgen. Als je lid bent, kun je onbeperkt gebruikt maken van alle lessen. Deze worden ook telkens weer aangevuld. Elke week komt er een nieuwe les online.

Er is ook een mogelijkheid om het online membership 2 weken gratis te testen! Hiermee kun je ontdekken of het wat voor jou is!

Wat krijg je met het membership van de Kundalini Yoga Club?

In deze video krijg je een rondleiding door de Online Kundalini Yoga Club

De Kundalini Yoga club bestaat uit 20 modules met daarin 227 lessen. Je kunt simpel beginnen bij de eerste les en telkens doorgaan naar de volgende les. Op deze manier krijg je op volgorde alle informatie. Als je een les hebt afgerond wordt deze afgevinkt en zo kun je altijd zien waar je gebleven bent.

De club bestaat uit verschillende onderdelen. Als je lid wordt, zou ik ze stap voor stap gewoon allemaal doornemen. Het is niet verplicht om dit op volgorde te doen. Je kunt overal elk moment bij.

De onderdelen van het membership

 • De kriya en meditatie van de week: Hier komen elke week een nieuwe Kundalini Yoga series en meditatie bij. Dit zorgt voor groei en ontwikkeling in het beoefenen van Yoga en ook geeft het telkens een nieuwe uitdaging.
 • Informatie voordat je gaat beginnen: Zeker voor beginners is dit een essentieel onderdeel. Je leert wat je allemaal wel en niet moet doen met het uitvoeren van de yoga. Ook krijg je uitleg over de verschillende mantra’s.
 • Informatie over de achtergrond van Kundalini Yoga: Hier krijg je een stukje geschiedenis over Kundalini Yoga.
 • Leren hoe je een warming-up doet: Er zijn verschillende warming-ups met het beoefenen van yoga. Zo kun je zelf kiezen welke warming-up jij fijn vind om te doen of het afstemmen op de tijd die je hebt.
 • Uitleg over de verschillende houdingen: Hier krijg een een technische uitleg over de verschillende oefeningen en houdingen. Dit wordt aan de hand van verschillende video’s uitgelegd. Je krijgt onder andere uitleg over ademhaling, stretchten en kriya’s.
 • Kundalini boosters: De naam booster zegt het al. Een Kundalini booster geeft je nieuwe energie voor de dag in een korte tijd. Je energielevel wordt hiermee goed geactiveerd.
 • Over verschillende thema’s in Kundalini Yoga: Er zijn verschillende thema;s binnen de yoga waar je uit kunt kiezen. Voor wat meer gevorderd of juist voor beginners. Kies het thema wat bij jou past om mee aan de slag te gaan.
 • Verschillende manieren van meditatie: Meditatie is er voor de momenten dat je lekker tot rust wilt komen. Bijvoorbeeld aan het einde van de werkweek of na een drukke dag. Of uiteraard gewoon als je zin hebt om te mediteren.
 • Kijken wanneer je wilt: Als je eenmaal lid bent van de community krijg je onbeperkt toegang tot alle video’s. Je kunt alles kijken wanneer je wilt en waar je wilt. Een soort Netflix alleen dan met yoga. Er is ook een Kundalini Yoga Club App beschikbaar. Zo kun je ook vanaf je telefoon of iPad de lessen volgen.
 • Onbeperkt toegang tot de online community: In de online community kun je je vragen stellen of je ervaringen delen.
 • Elke maand een (andere) gast docent: Naast Guru Gian krijg je ook nog lessen van verschillende gastdocenten.
 • Gratis toegang met 11-daagse challenges. Elke 3 maanden wordt er een nieuwe challenge georganiseerd. Elke keer met een totaal andere onderwerp of doel. Dit is bijvoorbeeld een challenge om te detoxen of om meer van jezelf te gaan houden of voor een flexibele rug. Zo leer je telkens weer iets nieuws en blijf je uitdaging houden.

Extra bonus

Naast al deze onderdelen krijg je een extra bonus als je lid wordt. Een gesprek met Guru Gian zelf. Als je lid wordt, krijg je na een dag een email waarin je deze afspraak kunt plannen. Guru Gian geeft je ideeën wat voor kriya’s en meditaties het beste in jou leven passen. Dit op basis van wie je bent en wat je behoeftes zijn. Verder krijg je de ruimte om zelf ook vragen te stellen.

Gratis e-book

Interesse in Kundalini Yoga? Deze e-books kun je gratis downloaden! Met deze gratis producten kun je meer kennis maken met de wereld van het Kundalini Yoga. Of als je er al bekend mee bent en zelf wat mee wilt doen kun je je meer gaan verdiepen in zelf coaching geven. Met deze gratis producten ontdek je of dit ook voor jou is weggelegd! En op deze manier zit je niet aan een betaling of abonnement vast.

Hou je meer van video’s?

Of maak gebruik van 14 dagen lang een gratis membership! Meld je hier aan!

Ervaringen met de Kundalini Yoga Club

Er zijn je al een aardig aantal mensen voorgegaan met het lidmaatschap tot de Kundalini Yoga club. Hieronder zie je 2 video’s met ervaringen over de Kundalini Yoga Club.

Testimonial van Kirsten over de Kundalini Yoga Club.
Testimonial van Stephanie over de Kundalini Yoga Club.

Eigen ervaring

Het online membership is op een fijne manier opgebouwd. Alles is overzichtelijk en makkelijk terug te vinden. Er zit voor iedereen wel wat wils tussen. Ik vind het met de yoga wel fijn om een momentje voor jezelf te pakken, maar ik merkte dat ik het lastig vond om echt rustig te ontspannen.

Ik ben persoonlijk meer gewend aan veel doen en hard en zwaar trainen. Dit is wel echt het tegenovergestelde. Alles draait om rust, bewustzijn en ontspanning.

Het stretchen en de verschillende houdingen vond ik leuk om te testen. Deze zijn weer van positieve invloed op mijn eigen training. Flexibiliteit is namelijk niet iets waar ik me verder veel mee bezig hield. Zo heb ik wel nieuwe dingen geleerd en ervaren tijdens mijn lidmaatschap van de online Kundalini Yoga Club.

Over Guru Gian

De originele naam van Guru Gian is Jasper Kok. De naam Guru Gian komt wat beter tot zijn recht met ook op de toga en meditatie. Gu staat voor donker en onbewust. Ru staat voor licht en bewust. Gian staat voor kennis van het spirituele. Een perfecte naam dus voor een yoga en meditatie coach. Guru Gian is de oprichter van de online Kundalini Yoga Club.

Guru Gian is inmiddels al 15 jaar coach in Kundalini Yoga en meditatie. Hij heeft dus al aardig wat ervaring. Hierdoor weet hij precies hoe je alle kriya en meditatie uit moet voeren en waarvoor het goed is. Met het opbouwen van de online Kundalini Yoga Club wil Guru Gian al zijn kennis en ervaring met iedereen delen.

Jasper Kok/ Guru Gian
Jasper Kok / Guru Gian

Guru Gian geeft naast de online lessen ook lessen in real life. Niet alleen in Nederland is hij actief maar ook in andere landen. Bijvoorbeeld in Bergen en in Amsterdam. De lessen die in de community staat, zijn allemaal volledig Nederlands. Bij Guru Gian kun je ook terecht voor opleidingen, workshops of retraites. Als je nog meer uitdaging zoekt, hoeft het niet op te houden bij het volgen van online lessen.

Andere producten van Guru Gian

Het membership voor de online Kundalini Yoga Club is maar één van de dingen die Guru Gian aan bied. Er zijn naast de online yoga club nog een hoop andere leuke activiteiten waar je aan mee kunt doen. Zo is er voor ieder wat wils beschikbaar!

Introductietraining Kundalini Yoga

Wil je graag eerst meer leren over Kundalini Yoga? Er is een introductietraining in Kundalini Yoga beschikbaar. Speciaal voor beginners. In deze training leer je de basis van het Kundalini Yoga.

Je gaat aan de slag met onder andere ademhalingstechnieken en houdingen. Als je helemaal nieuw bent in Yoga zou dit een mooie start kunnen zijn. Meer weten? Lees hier meer over de introductietraining.

Workshop Yogi in 1 dag

Met deze workshop leer je meer over de basis Kundalini Yoga. Je gaat in groepsverband aan de slag met ademhalingstechnieken, oefeningen en meditatie. Het is een dag vol beleving en ervaring. Na deze dag heb je ook geleerd hoe je zelf thuis aan de slag kunt met yoga. Na de workshop ben je weer helemaal opgeladen en kun je thuis ook aan de slag. Interesse? Bekijk hier de volgende datum voor de workshop!

Kundalini yoga retraites

De Kundalini Yoga Retraites worden gegeven in het binnen- en buitenland. Even een paar dagen helemaal voor jezelf! En dit onder begeleiding van Jasper Kok / Guru Gian. Een retraite zal een ervaring zijn om nooit meer te vergeten! Wil je hier aan mee doen? Bekijk hier de volgende datums en locaties!

bewustzijn en meditatie kundalini yoga
Bewustzijn & meditatie

Opleidingen

Ben jij enorme fan van Kundalini Yoga en wil je hier meer mee doen? Dan zijn er ook mogelijkheden om zelf leraar of coach te worden. Deze opleidingen worden ook gegeven door Guru Gian. Je kunt kiezen uit 3 verschillende opleidingen.

 1. Yoga coaching training
 2. Yoga teacher training
 3. Business yoga teacher (Deze opleiding is in het Engels.)

Groen dieet programma

Het groen dieet programma is opgezet om je lichaam te ontgiften. Het 11 dagen durende programma bestaat uit verschillende recepten voor ontbijt, lunch en diner. Ook voor tussendoortjes krijg je verschillende recepten.

Met het programma is het absoluut niet nodig om honger te lijden. Wel zijn er wat regels wat je wel en niet mag eten. Het dieet kan je nieuwe inzichten in je voeding geven. Daarnaast ga je aan de slag met yoga en detoxen. Lees hier meer over het groen dieet programma.

Challenge

Naast al deze dingen zijn er ook nog een aantal leuke challenges waar je aan mee kunt doen. Als je het membership bij de Kundalini Yoga Club af sluit kun je deze allemaal gratis volgen.

Zonder membership is het ook mogelijk om een challenge te volgen. Je betaald dan één keer een bedrag om mee te kunnen doen. Elke 3 maanden komt er een nieuwe challenge beschikbaar. De challenges op dit moment zijn:

Voor- en nadelen van de Kundalini Yoga Club

Wat zijn de voordelen en wat zijn nou de nadelen van een lidmaatschap? Hieronder vertel ik het je!

Voordelen

 • Elk week nieuwe yoga sessies
 • Je kunt alles in je eigen tempo online volgen
 • Met yoga kun je een heerlijk momentje voor jezelf nemen en tot rust komen
 • Meer dan 150 video’s waar je toegang tot krijgt
 • Toegang tot verschillende challenges
 • Toegang tot een online community voor al je vragen en opmerkingen

Nadelen

 • Yoga en ademhalingsoefeningen kunnen wat zweverig overkomen als je hier niet aan gewend bent
 • Het beoefenen van yoga is niet iets wat je snel even tussen door doet. Het is nodig om hier echt de tijd voor te nemen!

Wat kost het membership van de Kundalini Yoga Club?

Als je besluit om lid te worden van de Kundalini Yoga club, dan kost dit je 11 per maand. Een stuk goedkoper als een abonnement op de sportschool. Stel je maakt gebruik van 1 les per week, dan betaal je hier 2,75 voor.

Als je meerdere lessen per week volgt dan wordt dit bedrag per les nog lager. Zeker dus de moeite waard! Een abonnement is ook altijd op te zeggen als je er geen gebruik meer van wilt maken. Uiteraard met een normale opzegtermijn.

Je kunt ervoor kiezen op per maand, kwartaal of per jaar te betalen. Als je betaald per kwartaal krijg je iets korting en als je betaald per jaar krijg je nog meer korting. Ook wordt er een deel van het abonnement geld afgedragen. Dit wordt gedoneerd aan de Library of Teachings.

Is de Kundalini Yoga club een aanrader?

De Kundalini Yoga Club is zowel voor beginners als gevorderden interessant. Er zijn verschillende oefeningen voor elke niveau. Zo kun je dus aan de slag met het niveau wat bij jou past. De keuze aan verschillende oefeningen is groot. De lessen erbij van verschillende gastdocenten zorgen ook voor extra afwisseling.

Wat de Kundalini Yoga Club ook heel interessant en goed maakt is dat je alles vanuit huis kan volgen. Vanuit de woonkamer of slaapkamer kun jij alle lessen volgen op het moment dat het jou uit komt. Er zitten geen verplichtingen aan. Je kunt allen zo vaak bekijken en volgens als je wilt. Je blijft als deelnemer continu ontwikkelen.

De online community zorgt er ook voor dat je er nooit alleen voor staat. De lessen zijn uiteraard in alle privacy thuis te volgen, maar als je vragen hebt of bijvoorbeeld ervaring wilt delen, dan kan dit in de online community. En hoe leuk en motiverend is het om met mensen te praten die dezelfde interesse als jij hebben?!

online_membership_kundalini_yoga_club
Volg yoga lessen waar en wanneer jij wilt!

Conclusie over het membership van de Kundalini Yoga club

In deze review heb je nu een hoop informatie gehad over de Kundalini Yoga club. Ik daag je uit om zelf de Kundalini Yoga Club te ervaren. Het abonnement is elk moment opzegbaar dus daar hoef je niet over in te zitten. Daarnaast vind ik het beoefenen van yoga best nog iets persoonlijks. Je gaat puur voor jezelf bezig en dit moet je ook zelf ervaren.

Het lidmaatschap is echt een compleet pakket. Je kunt stap voor stap alles leren of juist gaan voor wat meer uitdaging. De gastdocenten geven wat afwisseling en nieuwe lessen. De community is er voor jou en al je vragen en ervaringen. Er staat meer dan 150 video’s online en elke week komt er een nieuwe les bij.

De prijs-kwaliteit verhouding is ook prima. Het lidmaatschap van 11,- per maand is een goede prijs voor elke week een nieuwe yogales. Daarnaast heb je hiermee natuurlijk ook gelijk de toegang tot de community en kun je ook alles altijd terug kijken. Je toegang is zo vaak je wilt en zoveel je wilt.

Mocht het uiteindelijk niet jou ding zijn, dan is het altijd mogelijk om je lidmaatschap te beëindigen. Wel met een normale opzegtermijn zoals elke abonnement werkt. Een online abonnement is echt stukken goedkoper dan lessen in real life. En natuurlijk het voordeel dat je de lessen volgt op een tijdstip dat het jou uit komt.

Zo is het ook in een wat drukkere levensstijl nog steeds mogelijk om alle lessen te volgen. Als je het heel druk hebt, dan kun je natuurlijk ook altijd nog een booster volgen. Deze zijn wat korter als de andere lessen.

Twijfel je over een lidmaatschap? Er is ook de mogelijkheid om het membership 14 dagen gratis uit te proberen! Zo kun je zelf ervaring of de Kundalini Yoga Club ook wat voor jouw is!

Wil jij dit ook allemaal?

Ik zal het online membership van de Kundalini Yoga Club nog even kort voor je samenvatten:

 • Lessen voor beginners en gevorderden
 • Onbeperkt toegang
 • Elke week een nieuwe les
 • Lessen volgen waar en wanneer jij wilt
 • Uitdaging voor elke niveau
 • Toegang tot verschillende challenges
 • Bewustzijn creëren en de beste versie van jezelf worden

Plaats een reactie