Het Groen Dieet Programma

Wil jij graag detoxen? Zorgen dat alle afvalstoffen uit je lichaam worden verwijderd? Dat is het groen dieet programma wat voor jou!

Het groen dieet programma bestaat uit een groen dieet in combinatie met yoga. Met als doel om je lichaam te ontgiften. (het detoxen) En het zou zo maar eens kunnen dat je ook nog een paar kilo verliest tijdens het 11-daagse groen dieet programma.

In deze review over het groen dieet programma ga ik dieper in op wat het groen dieet programma is, wat je krijgt als je dit aanschaft en deel ik mijn eigen ervaring met dit programma.

Wat is het groen dieet programma?

Het groen dieet programma is een oud yogisch programma om slank, licht en spiritueel helder te worden. Het belangrijkste doel met het volgen van dit programma is het detoxen.

Met alle bewerkte voedingsmiddelen en bestrijdingsmiddelen wat je tegenwoordig allemaal binnen krijgt, is het goed om je lichaam een keer helemaal te ontzien van al deze producten. Met een detox ga je hier mee aan de slag.

Het groen dieet programma is een 11 dagen dieet. Hiervan volg je 7 dagen strak het hele dieet. De eerste 2 dagen zijn voor de omschakeling. Hierin bouw je op naar het dieet. Daarna heb je ook weer 2 dagen om om te schakelen. Hierin bouw je weer om naar je normale voeding.

Eventueel valt het dieet zelf te verlengen tot 40 dagen. Hoewel ik dit alleen adviseer voor mensen die hier al wat meer thuis mee zijn of al ervaring hebben met het volgen van het dieet. Daartegen over staat ook dat zelfs bijvoorbeeld 2 dagen dit dieet volgen al een positief effect kan hebben.

het groen dieet

Voor wie is het groen dieet programma?

Het groen dieet programma is voor iedereen die graag wil detoxen en het lichaam wil ontgiften.

Met het programma is de kans groot dat je ook een paar kilo verliest. Dit komt vooral omdat het niet toegestaan is bewerkte voeding te eten, dus je mag ook echt helemaal niks ongezonds eten. Een reden waardoor je al snel minder eet dan wat je anders zou doen.

Als je niet wilt afvallen is de detox nog steeds te volgen. Je mag dan 3x op een dag granen toevoegen of wat meer rauwe noten. Dit voorkomt dat je honger krijgt en dat je af valt.

Wat mag je verwachten van het groen dieet programma?

Als je het groen dieet gaat volgen zijn er een aantal dingen die je kunt verwachten:

 • Je kunt de detox zien als een reset van je lichaam.
 • Er zit geen beperking aan de hoeveelheid die je mag eten, maar wel aan wat je allemaal mag eten.
 • Honger lijden is hierdoor ook niet nodig.
 • Je zal vrij snel effect merken van het dieet.
 • Met alleen groen voedsel word je vanzelf creatief met het bereiden van maaltijden en smoothies.
 • De eerste dagen is de kans groot dat je best eventjes moet wennen aan de manier van eten maar later zul je er beter bij voelen.
 • Met deze vorm van eten wordt je bloedsuikerspiegel stabieler. (minder schommelingen)
 • De dagelijkse yoga ondersteund de afvoer van de afvalstoffen uit je lichaam.
 • Aan het einde van de detox zul je meer energie ervaren.


Bekijk hier alvast het groene dieet programma

Wie is de ontwerper van het programma?

Het groen dieet programma is van oorsprong al een oud yogisch dieet. Het dieet werd vroeger al door verschillende yogi’s gevolgd. Ze deden dit voor een gezond en soepel lichaam.

Vir en Jasper hebben dit dieet vertaald naar een online omgeving. Het dieet is op deze manier voor iedereen te volgen. Je hoeft geen Yogi te zijn om een detox dieet te volgen. Het is duidelijk en toegankelijk voor iedereen.

Vir en Jasper zijn beide yoga docenten. Ze geven les in Kundalini Yoga. Daarnaast hebben ze zelf ook al meerdere malen het groene dieet gevolgd. Hier zijn ze erg enthousiast over en willen dit graag met iedereen delen.

Guru Gian - Jasper Kok
Op deze foto zie je Jasper Kok

Hoe ziet het groen dieet programma eruit?

Het groen dieet programma bestaat uit 2 onderdelen. Het eerste onderdeel is puur gericht op het groene dieet, dus op voeding. Je voeding mag enkel bestaan uit groene groentes en fruit. Op een paar uitzonderingen na. Hiervan krijg je een overzicht.

De groene groentes die je mag eten zijn bijvoorbeeld: Spinazie, bleekselderij, andijvie, spruiten, asperges, courgette, komkommer, avocado, broccoli, groene paprika, groene linzen en erwten.

Het groene fruit wat je mag eten is bijvoorbeeld: kiwi, groene appels, druiven en peren.

Aanvullend mag je ook gember, ui en knoflook gebruiken. Hiermee kun je gerechten heerlijk op smaak brengen. Ook krijg je een recept om zelf ayurvedische detox thee te maken.

Het tweede deel bestaat uit yoga. Deze yoga zijn oefeningen die ondersteunend zijn om het detoxen te bevorderen. Het volgen van deze yoga is niet verplicht voor de detox, maar het wordt wel aangeraden.

Samen bestaan deze 2 onderdelen uit 6 modules:

 • Module 1 Welkom bij het groen dieet
 • Module 2 Groen dieet recepten
 • Module 3 Tips, uitzonderingen en regels
 • Module 4 Omgaan met detox verschijnselen
 • Module 5 Yogische ontspanningstechnieken
 • Module 6 Kundalini Yoga detox kriya’s

Bonus: Toegang tot de Kundalini Yoga Detox Challenge

Als je het groen dieet aanschaft, dan krijg je automatisch ook toegang tot de Kundalini Yoga Detox Challenge. Deze challenge is perfect te combineren met het groen dieet.

Het doel met de Kundalini Yoga Detox Challenge is om 2 keer zoveel energie te krijgen.

Beide programma’s zijn 11 dagen. Perfect op elkaar afgestemd. De yoga ondersteund het detox dieet. Voor een optimaal resultaat kun je het beste beide programma’s tegelijk volgen. Dit is verder uiteraard geen verplichting. Het belangrijkste voor het detoxen blijft je voeding aanpassen.

Eigen ervaring met het groen dieet programma

Het groen dieet is daadwerkelijk een dieet wat uit alleen een aantal echt gezonde voedingsmiddelen bestaat. Het is superfijn dat je hier wel zoveel van mag eten als je wilt. Dit voorkomt dat je honger krijgt tussendoor.

Ik heb echt heel veel respect voor mensen die vaker een dieet als dit volgen. Voor mij is het best een grote opgave om zoveel voedingsmiddelen achterwege te laten. Bijvoorbeeld zuivel zoals magere kwark en skyr. Een goed alternatief hiervoor tijdens dit dieet zijn plantaardige eiwitshakes.

Maar het dieet is maar 7 dagen echt knallen! Als het andere mensen lukt, dan kan jij dit ook!

groen dieet programma boodschappen
Een greep uit mijn groene boodschappen.
groen dieet programma smoothie
Groene smoohie uit het groen dieet. (avocado, peer, spinazie en amandeldrink)

Mijn tip

Mijn grootste tip als je dit dieet programma gaat volgen is om jezelf eerst een paar weken de tijd te geven om de recepten te gaan testen. Op deze manier wordt je al een beetje thuis in de manier van eten. De omschakeling wordt zo minder groot.

Er wordt best wel veel voedingsmiddelen uitgesloten die je dus niet mag eten. Als je al wat meer bekend bent met de recepten, dan wordt dit een stukje makkelijker. En de recepten zijn ook makkelijker / sneller klaar te maken als je ze al een keer eerder hebt gemaakt.

Meer ervaringen van andere mensen kun je vinden op de site van Guru Gian. Hier hebben verschillende mensen hun ervaring met het groen dieet programma gedeeld. Bekijk hier meer ervaringen.

Waarom bestaat het dieet uit zoveel groene voedingsmiddelen?

Mijn grootste vraag over dit dieet was eigenlijk: Waarom alleen maar groene voeding? En waarom dan geen bak aardbeien of bananen? Naar mijn mening zitten ook daar superveel goede voedingsstoffen in.

En uiteraard zitten hier ook allemaal goede voedingsstoffen in. Maar toch is het dieet niet voor niks helemaal groen.

De groene groentes bevatten namelijk veel chlorofyl. Dit brengt meerdere gezondheidsvoordelen met zich mee. Chlorofyl heeft een ontgiftende werking (omdat het zich aan metalen bind) en het zorgt ook voor meer zuurstof in het bloed.

De groene groentes en fruit zitten ook vol met koolhydraten, vezels, eiwitten en andere voedingsstoffen. Zo krijg je een stuk meer voedingsstoffen binnen dan hoe een gemiddelde Nederlander eet. En je kunt gewoon nog steeds lekker vol zitten na een maaltijd.

Een plantaardig voedingspatroon zorgt ook voor andere gezondheidsvoordelen. Je krijgt meer energie, de weerstand wordt hoger, minder kans op ziektes en je gaat lekkerder in je vel zitten.

Het is dus ook niet dat andere voeding niet gezond is. Maar het eten van alleen groene voeding zorgt voor het beste resultaat met oog op het detoxen!

groene dieet smoothie

Voordelen van het groen dieet

Het volgen van het groen dieet brengt verschillende gezondheidsvoordelen met zich mee.

 • Je krijgt een hoop viamines en mineralen binnen door alle groente en fruit.
 • In groen voedsel zit veel chlorofyl. Dit bind zich aan zware metalen en werkt hiermee ontgiftend.
 • Chlorofyl zorgt ook voor meer zuurstof in het bloed.
 • Je weerstand wordt hoger.
 • Het groen dieet zorgt voor een laag cholesterol.
 • Ontstekingen worden tegen gegaan.

Nadelen met het groen dieet

Er zijn natuurlijk een aantal nadelen als je het groen dieet gaat volgen. Maar dit weegt bij lange na niet af bij de voordelen. Er zijn een aantal dingen die als nadeel zou kunnen ervaren.

 • Er is best veel voeding wat je niet mag eten tijdens het dieet.
 • Een goede motivatie en discipline is nodig om je aan alle regels te houden.
 • Het kost wat extra tijd om zoveel nieuwe recepten klaar te maken.
 • Persoonlijk mis ik foto’s bij de recepten.

Praktische tips voor het volgen van het groen dieet programma

Ik heb een aantal praktische tips voor je. Dit maakt het volgen van dit dieet een stukje makkelijker. Als je niet gewend bent namelijk om op deze manier te eten, kan het best even een omschakeling zijn.

 • Test eerst wat recepten uit voordat je officieel met het dieet begint.
 • Drink veel water en thee tijdens het dieet.
 • Onthoud dat je het maar 11 dagen vol hoeft te houden.
 • Maak grotere porties klaar als je tussendoor honger ervaart.
 • Doe alle boodschappen van te voren.
 • Maak maaltijden van te voren klaar als je bijvoorbeeld moet werken.

Wat kost het groen dieet programma?

Het totale groen dieet inclusief bonus kun je op dit moment aanschaffen voor maar 37 euro. De normale prijs is 67 euro.

Voor deze 37 euro krijg je toegang tot het groen dieet en ook tot de kundalini yoga detox challenge! Met één aanschaf heb je levenslang toegang tot beide programma’s.

Nadat je de betaling hebt gedaan, kun je inloggen in een online omgeving. Dit is allemaal erg overzichtelijk. Elke les die je hebt afgerond komt een groen vinkje bij te staan. Zo kun je altijd zien waar je bent gebleven en wat je nog moet bekijken. Ook met groen vinkje kun je het nog steeds vaker openen.

Het dieet is dus ook zo vaak te volgen als je wilt.

Wil jij detoxen? Je lichaam ontgiften? En misschien wel een paar kilo’s verliezen?

het groen dieet

Start vandaag nog voor de aanbieding van 37 euro!

2 gedachten over “Het Groen Dieet Programma”

Plaats een reactie