Welke supplementen verhogen je testosteron?

Welke supplementen verhogen je testosteron? Er zijn verschillende supplementen die op een natuurlijke manier je testosteron kunnen verhogen. In dit artikel leg ik je meer uit over de 2 basis supplementen die je moet nemen om je testosteron te boosten.

Wat is je eerste gedachte als je denkt aan een testosteron booster? Waarschijnlijk denk je nu gelijk aan het gebruik van anabole steroïden.

Een alternatief hiervoor is onder andere het gebruik van supplementen die de aanmaak van testosteron op een natuurlijke manier ondersteunen. De belangrijkste supplementen hiervoor zijn Vitamine D en Zink. Beide supplementen kun je zien als een echter testosteron booster.

Inhoudsopgave

Vitamine D supplement

Een groot deel van de Nederlandse bevolking heeft een tekort aan Vitamine D. Zeker in de winterse periodes. Als de zon weinig schijnt, is de kans op een Vitamine D tekort het grootst.

Dit heeft er mee te maken dat je lichaam onder invloed van zonlicht zelf Vitamine D aan kan maken. Maar als de niet schijnt of maar weinig schijnt dan gebeurd dit maar weinig. 

Als je een donkere huidskleur hebt is de kans nog net iets groter dat je een Vitamine D tekort hebt. Dit komt omdat de donkere huidskleur de zonnestraling wat beter tegenhoud. Ook komt een tekort veel voor bij mensen met kantoorbanen en bij ouderen.

Daarnaast zit maar in weinig voeding Vitamine D. Als je Vitamine D uit voeding wilt halen, zul je vette vissoorten moeten eten. Met name in zalm maar ook in haring en makreel zit veel Vitamine D.

Als je dit niet lust of weinig eet dan kun je al makkelijk vast stellen dat je in ieder geval in de winter een Vitamine D tekort hebt.

Wat is de invloed van Vitamine D op testosteron?

Er is al veel onderzoek gedaan de invloed van Vitamine D op de mannelijke vruchtbaarheid. Vitamine D speelt een belangrijke rol in de aanmaak van mannelijke geslachtshormonen, waaronder testosteron. 

Doordat het een belangrijke rol speelt in de aanmaak van testosteron is het ook belangrijk dat je dus genoeg Vitamine D binnen krijgt.

Dit gaat met name om de Vitamine D3. Als je supplemten hiervoor gaat gerbuiken is het belangrijk om deze in te nemen met een maaltijd waar vet in zit of om supplemten aan te schaffen waarin de vitamine D3 met olijolie in een capsule zit.

De vitamine wordt door je lichaam namelijk alleen opgenomen in combinatie met vet. Kale pillen slikken met water heeft bij deze vitamine dus ook weinig effect.


Vitamine D3 capsiules

Zink supplement

Het tweede supplement wat invloed heeft op de aanmaakt van testosteron is Zink. Zink is een supplement wat je in best veel voedingsmiddelen terug kunt vinden. 

Het zit onder andere in graanproducten, melkproducten, vlees, notem en schaal- en schelpdieren zoals mosselen en garnalen.

Wat is de invloed van Zink op testosteron?

Zink speelt een belangrijke rol in de aanmaak van het hormoon testosteron. Een supplement hiervan heeft alleen invloed extra invloed op de aanmaak van testosteron als je lichaam hiervan een tekort heeft.

Als je genoeg Zink in je voeding binnen krijgt, is een supplement niet nodig.  Mensen die veel zitten en weinig bewegen zullen een supplement niet nodig hebben. Zink verlies je namelijk met zweten. Dit geld voor mensen die veel in beweging zijn en hard sporten. En we gaan er vanuit dat jij deze persoon bent!

Meer supplementen die invloed hebben op testosteron

Naast Zink en Vitamine D zijn er nog meer supplementen die invloed hebben op de aanmaak van testosteron. Wel zijn dit de 2 basis supplementen om mee te starten.

Deze zijn terug te vinden in de supplementen gids van het Testoplan. Hierin krijg je nog meer informatie welke supplementen ook een positief effect hebben op het testosteron gehalte en ook wordt hierbij de juiste dosering uitgelegd.

Het Testoplan richt zich op het verhogen van het testosteron niveau op een natuurlijke manier. De moeite waard om je tijd en geld in te steken. Ga in ieder geen gekke testosteron boosters aanschaffen die je veel geld kosten en waarvan de werking niet eens bewezen is.

Doe je research voordat je iets zomaar neemt en daarmee je lichaam ‘verpest’ om het zo maar even te omschrijven.

Naast het gebruik van supplementen krijg je in het Testoplan een stappenplan hoe je testosteron op een natuurlijk manier kunt verhogen. De supplementen zijn eigenlijk alleen maar een aanvulling op alles wat je verder zelf al kunt aanpassen.

Meer over het Testoplan

Op mijn site heb ik een uitgebreide review over het Testoplan geschreven. Uiteraard nadat ik zelf alles tot in de puntjes heb doorgelezen.

Heb je interesse in het Testoplan? Lees dan hier mijn review over het Testoplan!het testoplan

Plaats een reactie