Review Dieetschema.nl – Stel je eigen dieet samen!

Wil jij een dieet waarin je eet wat jij lekker vind? En aangepast op jouw wensen? Dan klinkt een dieet wat je makkelijk zelf samen kunt stellen best goed toch? Is dit iets wat jij wilt? Lees dan deze review over dieetschema.nl.

In mijn review over dieetschema.nl zoek ik voor je uit hoe dieetschema.nl werkt en deel ik mijn eigen ervaring met jou!

Wat is het dieet van dieetschema.nl?

Op dieetschema.nl ga je aan de slag met je eigen dieet samenstellen. Je hoeft zelf absoluut nergens kennis van te hebben om hier gebruik van te maken. Het enige wat jij hoeft te doen is de verschillende stappen doorlopen. Deze kom ik later nog op terug.

Op de website van dieetschema.nl kun je namelijk gewoon je voorkeuren aanvinken.

Zo wordt er gevraagd naar je lengte en gewicht, je voorkeuren voor eten en het belangrijk of je doelen. Bij je doel kun je kiezen uit aankomen of afvallen.

Aan de hand van alles wat jij invoert, wordt er een schema voor je samengesteld. Het letterlijke nadenken over het samenstellen hoef je dus niet te doen. Je geeft gewoon bij alles aan wat je wilt.

Nadat je alles hebt ingevuld betaal je je schema en binnen 30 minuten ontvang je deze in je mailbox.

Je eigen dieetschema wordt ook je eigen persoonlijke coach genoemd omdat het jouw persoonlijke dieetschema wordt.

dieetschema.nl

Voor wie is dieetschema.nl?

Het dieetschema is geschikt voor iedereen die wil aankomen of afvallen. Het schema wordt namelijk gemaakt aan de hand van jouw wensen.

Persoonlijk vind ik het vooral geschikt voor mensen die nog niet zo goed weten hoe ze met voeding om moeten gaan om hun doel te bereiken. Voor deze mensen geeft het een mooie richtlijn om mee te beginnen.

Ook kan het voor iedere leeftijd, man of vrouw samengesteld worden. Dit zijn ook dingen die je gewoon aan kunt geven voordat je je schema binnen krijgt.

Als je wilt afvallen of aankomen is het essentieel om je voeding op orde te hebben. Dit eetschema van dieetschema.nl geeft je een richtlijn hoe je dit aan kunt pakken.

Hoe stel je het dieetschema samen?

Ik heb je inmiddels al verteld dat je zelf je eigen dieetschema kunt samenstellen. Maar ik zal nog even stap voor stap hier uitleggen hoe dit in zijn werk gaat.

Op de site van dieetschema.nl ga je naar dieet samenstellen. Dit zijn de stappen die je door loopt:

 1. Je kiest als eerst je geslacht, leeftijd en doel uit.
 2. Je vult je lengte en gewicht in.
 3. Geef je voorkeur aan voor vis, vlees of vegetarisch en geef aan hoe vaak je in de week sport.
 4. Vul in of je wel of niet makkelijk aan komt en of je het wel of niet lastig vind om ergens voor te gaan. Ook kun je hier invullen wat je op het moment zelf op een dag eet.
 5. Geef je voorkeuren voor drinken aan.
 6. Geef je voorkeuren voor beleg aan.
 7. Geef je voorkeuren voor fruit aan.
 8. Geef je voorkeuren voor groente aan.
 9. Geef je voorkeuren voor noten of geen noten aan.
 10. Geef je voorkeuren voor vis, vlees en vegetarisch aan.
 11. Vul je e-mailadres in. Hier wordt het dieetschema naartoe gestuurd.
 12. Vul je persoonlijke kortingscode in.
 13. Ga door naar betalen.
 14. Na betaling ontvang je na 20 tot 30 minuten je eigen dieetschema in je mailbox. Kijk ook even in je spam map als je nog niks hebt ontvangen.

Al deze stappen lijkt misschien veel maar per stap is het niet meer dan een paar vinkjes zetten. Zo simpel is het. Binnen een paar minuten heb je alle stappen doorlopen. Het kost je dus ook nog eens bijna geen tijd.

stel je eigen dieet samen
Stel je eigen dieet samen. Eet wat jij lekker vind.

Hoe ziet het dieetschema eruit?

Nadat je zelf je dieetschema hebt samengesteld, ontvang je deze in je mailbox. Het dieetschema bestaat uit een pdf van 8 pagina’s. Dit is jouw persoonlijke e-book. De indeling van het e-book is als volgt:

 • Op pagina 1 vind je een inleiding en het aantal calorien wat jij op een dag mag eten en daarbij ook de verdeling tussen de eiwitten, vetten en koolhydraten.
 • Op de 2e pagina vind je algemene tips voor het dieetschema. Deze tips zijn voor iedereen en ook voor altijd toepasbaar.
 • Pagina 3 bestaat uit het persoonlijke voedingsschema. Dit is één weekmenu wat voor je is samengesteld. Per dag bestaat dit menu uit ontbijt, lunch en diner en 3x een tussendoor. Zo kun je dus 6x op een dag eten. Dit voorkomt dat veel honger krijgt (als je voor afvallen kiest)
 • Daarna vind je op pagina 4 een overzicht met alle voedingswaardes van het schema wat je hebt gekregen. Zo krijg je zelf ook een beetje inzicht wat er nou eigenlijk overal in zit.
 • Op pagina 5 vind je de boodschappen voor jouw schema.
 • Pagina 6&7 vind je tips om variatie in je schema aan te brengen. Het is natuurlijk niet nodig om elke week exact hetzelfde te gaan eten. Wissel hier dus ook gewoon in af.
 • Op de laatste pagina vind je een kalender om de weken af te vinken dat je dit schema volgt.

Wie is de maker van dieetschema.nl?

De maker van het dieetschema is eigenlijk nergens bekend helaas. Dus hier kan ik je weinig over vertellen. Daarmee respecteer ik het ook als mensen niet onder hun eigen naam bekend willen worden op het internet. Zolang het product maar goed is.

Verder is het bedrijf netjes ingeschreven bij de KvK.

Mocht je nog vragen hebben over het dieet dan kun je op de website een contactformulier invullen. Hier wordt vrij snel op gereageerd en ook in het weekend kun je hier gebruik van maken.

Hier heb ik al een aantal keer gebruikt van gemaakt en ook snel reactie binnen gekregen. Dit is wel een pluspunt.

Ervaringen met dieetschema.nl

Ik zal eerlijk zijn. Het product is nog vrij nieuw en tot nog toe zijn er nog niet zoveel ervaringen op het internet te vinden. De ervaringen die er staan zijn zowel positief als negatief.

Er zijn bijvoorbeeld ervaringen te vinden van mensen die met dit dieetschema zijn afgevallen maar je vind bijvoorbeeld ook een ervaring van iemand die het schema niet uitgebreid genoeg vind. Hier kan ik me best in vinden want er zijn nog genoeg opties om het schema uit te breiden.

Maar geen reden om je te laten ontmoedigen. Mensen posten sneller een negatieve ervaring dan een positieve ervaring. En het neemt ook niet weg dat de basis van het schema prima op is gesteld. En hoe leuk het is dat je eigen voorkeuren in het schema worden verwerkt.

Als je deze review over dieetschema.nl goed hebt doorgelezen heb je zelf
denk al een aardig idee inmiddels wat je mag verwachten van het
dieetschema.

Eigen ervaring met dieetschema.nl

Mijn eigen ervaring met dieetschema.nl is redelijk positief.

Het samenstellen van je schema gaat echt heel erg makkelijk en dit kan ook echt letterlijk iedereen. De mail komt netjes binnen de beloofde 30 minuten binnen in je mailbox.

Je kunt gelijk aan de slag met het dieetschema. Ik vind het ook positief dat er geen rare of gekke ingredienten op het schema staan. Het totale dieetschema is samengesteld uit alledaagse voedingsmiddelen en dingen die jij hebt aangevinkt.

Verder vind ik het ook goed dat je naast een dagindeling qua voeding hierbij ook de indeling krijg hoe de macronutriënten verdeeld zijn. (hoeveel gram vetten, koolhydraten en eiwitten)

Persoonlijk vind ik het wel jammer dat er niet wat uitgebreider recepten bij de maaltijden worden gegeven. Of wat meer opties om te wisselen zodat je dit zelf niet meer uit hoeft te zoeken. Nu krijg je alleen te zien hoeveel gram je van welk voedingsproduct mag eten.

Een voorbeeld van wat je krijgt. Dit is wat bij mij voor maandagavond het diner is: 2x eetlepel olijfolie, 1x 75 gram rijst, 1x 200 gram sperziebonen en 1x 100 gram limabonen. Met als voedingswaarde Kcal 409, vet 22 gram, eiwit 13 gram en koolhydraten 33,3 gram.

Dit is allemaal erg duidelijk (en fijn dat je gelijk de voedingswaardes af kunt lezen) alleen moet je wel zelf gaan bedenken hoe je dit lekker klaar gaat maken. Wat kruiden erbij maakt het eten toch een stuk beter.

Voor-en nadelen dieetschema.nl

Om je een duidelijk beeld te geven wat je kunt verwacht bij aanschaf van het schema heb ik de voor- en nadelen even op een rijtje gezet. Zo kun je zelf zien of het dieetschema ook daadwerkelijk wat voor jou is.

Dit zijn de voordelen van het dieetschema op een rijtje:

 • Het dieetschema is geen crash dieet.
 • Alles wordt afgestemd op jouw wensen.
 • Het dieet is geschikt voor afvallen en aankomen.
 • Er worden opties gegeven om te varieren in het schema
 • Het schema is simpel zelf samen te stellen.

Dit zijn de nadelen van het dieetschema op een rijtje:

 • Het dieetschema is niet geschikt voor mensen met een allergie
 • Je krijgt geen recepten bij het schema
 • Je hebt een goede motivatie nodig om het schema te blijven volgen en zelf met je voeding te varrieren.

Wat kost het dieetschema?

Het dieetschema is een éénmalige aanschaf. Je betaald voor het dieetschema op dit moment 14,95. Je zit hierbij niet vast aan een abonnement. Betalen kan simpel en snel via bijvoorbeeld Ideal.

Je krijgt het product alleen digitaal binnen. Nadat je het schema hebt samengesteld en afgerekend dan kun je deze binnen 30 minuten in je mailbox ontvangen.

Ga dus niet continu in je mail zitten en jezelf zenuwachtig maken of je het wel echt binnen krijgt. Wachten duurt natuurlijk altijd het langst dus mijn advies is: Bestel je schema en ga tussendoor even lekker wat anders doen. Zelf heb ik even een boodschapje gedaan en toen ik thuis kwam stond het schema in mijn postvak in.

Als deze na 30 minuten niet in je postvak in staan controleer dan ook altijd even je spam. Het kan gebeuren dat deze email onterecht in je spambox wordt geplaatst.

Is het dieetschema.nl een aanrader?

In een review is het natuurlijk de grote vraag of het een aanrader is. Naar mijn mening is het het idee van het dieetschema goed alleen kunnen ze nog wel wat verbeteringen doorvoeren.

Ik vind het schema vooral een aanrader voor mensen die nog helemaal geen flauw idee hebben hoe ze zelf met voeding om moeten gaan. Met name over gezonde keuzes maken in je voeding. En als je niet weet hoe je de dag moet indelen met je voeding. Hoe je wel 6x op een dag kunt eten zonder dat je gelijk teveel eet en hiermee kunt voorkomen dat je honger krijgt.

Het dieetschema is wel een simpel basisplan wat voor iedereen te begrijpen is. Ook is het volgen makkelijk. De voorkeuren die je aangeeft worden namelijk ook weer verwerkt in het dieetschema.

Zoals ik al had gezegd vind ik het zelf wel erg jammer dat je niet wat uitgebreider recepten bij het schema krijgt. Dit is wel een persoonlijke mening, maar zo kun je wel voor jezelf beslissen of dit iets is wat jij wel of niet belangrijk vind.

Als je al veel weet over voeding dan geeft dit dieetschema je waarschijnlijk geen nieuwe informatie. In dat geval is het voor jou geen aanrader.

Ik hoop dat je in deze review over dieetschema.nl genoeg hebt gelezen om te weten wat jij kunt verwachten van het dieetschema. En natuurlijk ook of het dieetschema voor jouw wel of geen aanrader is!

dieetschema.nl

Misschien is dit ook iets voor jou!

Ben jij naast een voedingsschema ook op zoek naar een trainingsschema? Zoek jij iets wat veel uitgebreider is? Bekijk dan eens de verschillende programma’s van het droog trainen academie. Hier ben ik enorm fan van omdat het echt complete programma’s zijn. Wel kost het iets meer dan dat je alleen dit dieetschema aanschaft maar je krijgt ook meer.

Plaats een reactie