Review Afslank Receptenbijbel

Wil jij ook lekker eten? Zonder regels? En toch een slank lichaam? Dan is de Afslank Receptenbijbel wat voor jou. De Afslank Receptenbijbel kun je zien als een kookboek met gezonde recepten inclusief tips voor een blijvend slank lichaam. Je krijgt als lezer uitleg over de principes achter de afslank receptenbijbel en leer je zelf wat gezonde voeding is.

In deze review over de Afslank Receptenbijbel ga ik dieper in op hoe de receptenbijbel in elkaar zit, wat je allemaal krijgt als je deze aanschaft en deel ik mijn eigen ervaring met je.

Voor wie is de Afslank Receptenbijbel?

De Afslank Receptenbijbel is geschikt voor iedereen die een slank lichaam wil bereiken. Het is voor mannen en vrouwen beide geschikt en ook het hele gezin kan mee eten. De recepten zijn op basis van gezonde voeding. Er wordt onderscheid gemaakt tussen de gezonde en ongezonde vetten en tussen langzame en snelle koolhydraten.

Veel mensen die aan een dieet doen verliezen maar voor korte tijd gewicht. Met een dieet creëer je vaak een jojo effect omdat dit niet op lange termijn vol te houden is voor de meeste mensen. Het voordeel van gewoon gezonde recepten ten opzichte van een dieet is dat je gezonde maaltijden binnen krijgt en dit is wel lange termijn vol te houden. Gezonde maaltijden kunnen gewoon heel erg lekker zijn. Met deze recepten hoef je er niet meer over na te denken maar kun je gewoon iets lekkers klaar maken.

Wie is de schrijver van de Afslank Receptenbijbel?

oscar-helm
Oscar Helm

De schrijver van de Afslank Receptenbijbel is Oscar Helm. Samen met een professionele kok heeft hij de recepten samen gesteld.

Oscar heeft dit concept opgesteld voor mensen die slank willen worden en ook willen blijven. De Afslank Receptenbijbel is niet iets wat zomaar uit de lucht is komen vallen. Voordat hij dit receptenboek heeft gemaakt, heeft hij eerst gestudeerd en de universiteit van Amsterdam en daarna is hij verder gegaan met een opleiding voor orthomoleculair voedings- en suppletieadviseur gedaan en diploma behaald.

Na deze opleiding heeft hier nog een aanvulling op gedaan; Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut. dit kun je een beetje zien als leefstijlcoach. Met al deze kennis en achtergrond maakt het ook dat zijn receptenboek meer waarde heeft. Alle kennis die hij gebruikt is op basis van wetenschappelijke feiten, wat hij heeft toegepast op de receptenbijbel.

Naast het maken van de receptenbijbel heeft hij ook zijn eigen website opgezet: Happyhealty.nl. Op zijn website schrijft hij blogs met een hoop informatie over onder andere afvallen, diëten en gezonde voeding.

Andere producten van Oscar Helm

De Afslank Receptenbijbel is het bekendste product van Oscar Helm, maar daarnaast heeft ook nog andere producten gemaakt. Hij heeft niet alleen een aantal receptenboeken op zijn naam staan, maar ook een informatie boek over energie en vermoeidheid.

 • Strakke buik bijbel: Leer in dit boek hoe je voeding en training toe moet passen om een strakke buik te krijgen.
 • Smoothie afslankbijbel: Ontdek hoe (groene) smoothies jou kunnen helpen met afvallen, inclusief recepten.
 • Slank in 15 minuten: Dit is een recepten boek vol ‘slanke’ recepten die binnen 15 minuten klaar zijn.
 • Eeuwig energiek: Een theorieboek hoe je leert om je energie niveau omhoog te krijgen en minder vermoeit te zijn.
 • Glucomannan: In water oplosbare vezels voor een verzadigd gevoel (dit ondersteund het afvallen) en een goede spijsvertering

Hoe ziet de Afslank Receptenbijbel eruit?

afslank-receptenbijbel-binnenkant
Zo ziet de afslank receptenbijbel er van binnen uit.

In de Afslank Receptenbijbel vind je meer dan 100 gezonde recepten. Je vind recepten voor ontbijt, lunch, diner, salades + dressings, tussendoortjes en dranken in het receptenboek. Bij de recepten wordt voor de bekende allergieën ook alternatieven gegeven. Zo is het receptenboek voor iedereen geschikt.

Naast alle recepten leer je ook zelf alles wat je moet weten over gezond eten. Je leert bijvoorbeeld welke voedingsmiddelen je betere achterwege kunt laten voor succesvol gewichtsverlies en 13 principes voor een blijvend slank lichaam en een gezonde levensstijl.

Als je wilt afvallen met de Afslank Receptenbijbel dan is het natuurlijk wel belangrijk dat je naast je normale voeding niet elke dag een zak chips of een chocolade gaat eten. Buiten dat dit niet gezond is, zitten hier ook nog eens enorm veel calorieën in. Om af te vallen en een slank lichaam te krijgen, is het altijd nodig om minder calorieën binnen te krijgen, dan wat je lichaam per dag verbruikt.

Naast de Afslank Receptenbijbel krijg je ook nog een aantal extra bonussen bij je bestelling. Deze krijg je altijd als je een bestelling plaatst. Je krijgt:

 • Digitale bonus 1: Dag- en Weekmenu’s + Boodschappentips
 • Digitale bonus 2: 13 Richtlijnen voor een Slank en Gezond Lichaam
 • Digitale bonus 3: 10 Gezonde Toetjes
 • Digitale bonus 4: 84 Gezonde Tussendoortjes
 • Bonus 5: Het ultieme afslankprogramma

Dag- en Weekmenu’s + Boodschappentips

recept-gevulde-wraps-afslank-receptenbijbe
Recept voor gevulde wraps

Met de dag- en weekmenu’s krijg je een overzicht hoe je je maaltijden in kunt delen. De schema’s zijn al voor je gemaakt, dus hier hoef je zelf geen tijd en energie meer in te steken. In de schema’s is gelijk verwerkt hoe je op de juiste manier de afslankmethode van Oscar toe gepast moet worden.

Daarnaast krijg je verschillende tips voor de boodschappen. Deze zijn digitaal dus kun je er altijd even bij pakken als je al in de supermarkt bent.

13 Richtlijnen voor een Slank en Gezond Lichaam

De 13 richtlijnen voor een slank en gezond lichaam helpen jou mee om een blijven resultaat te creëren. De richtlijnen zijn voor lange termijn toe te passen. Dit voorkomt een jojo effect, wat je vaak met diëten ziet gebeuren. Een dieet is ’tijdelijk’ en deze richtlijnen zijn ’tijdloos’. Daarbij is het ook een stuk gezonder voor je lichaam, om voor de lange termijn een gezonde levensstijl te creëren.

10 Gezonde Toetjes

Naast de recepten die je al krijgt voor desserts, zijn dit nog eens extra 10 gezonde toetjes. Ideaal natuurlijk als jij een fan bent van toetjes! Het lekkere desserts en allemaal gezond. Daarbij wordt er per recept ook de voedingswaarde en het calorieën gegeven en krijg je wat alternatieven om mee af te wisselen.

84 Gezonde Tussendoortjes

Dit is een hele leuke aanvulling die extra krijgt bij je bestelling. Je ziet vaak dat de momenten tussen de maaltijden door het lastigst zijn om gezond te eten. Als je trekt krijgt is het makkelijk om bijvoorbeeld even een koekje te eten of andere makkelijke maar vaak wel ongezonde dingen. Met deze 84 gezonde tussendoortje krijg je onwijs veel gezonde alternatieven voor tussendoor. Bij de verschillende recepten krijg je ook nog eens variatietips voor de afwisseling.

Het ultieme afslankprogramma

Bij de aanschaf van het boek kun je de het ultieme afslankprogramma gratis uitproberen. Je krijgt de eerste maand van dit programma cadeau. In dit programma krijg je video’s met tips over bijvoorbeeld afvallen en oefeningen die je kunt doen.

Na deze eerste maand kun je het programma ook blijven volgen. Je krijgt dan voor 12 maanden lang nieuwe video’s met waardevolle informatie over afvallen. Voor dit programma betaal je wel per maand extra als je dit wilt blijven volgen.

Gratis Afslank Weekmenu

Voor de mensen die nu al nieuwsgierig zijn geworden, heb ik een superleuke actie. Ik mag namelijk gratis een weekmenu + boodschappenlijstje aanbieden! Zo kun je vast testen of het wat voor jou is!

Ervaringen van gebruikers van de Afslank Receptenbijbel

Er zijn je al veel mensen voor gegaan om de Afslank Receptenbijbel te bestellen en te genieten van een heerlijke manier om af te vallen. Er is genoeg variatie aan recepten in het boek te vinden, waardoor er voor iedereen wel wat wils tussen zit.

Het boek is gemiddeld makkelijker vol te houden dan een dieet. Je hebt geen strenge regels, waar je je aan moet houden om af te slanken. Een dieet kan werken om af te vallen, maar door alle regels is dit op lange termijn moeilijker vol te houden.

Met dit receptenboek en de informatie heb je gewoon heerlijk eten en informatie om op lange termijn mee aan de slag te gaan. Een klein onderzoek heeft het resultaat van de volgende grafiek opgeleverd.

grafiek-afslankreceptenbijbel-dieet
In deze grafiek zie je hoe gebruikers (respondenten) het verschil ervaren in afvallen tussen de Afslank Receptenbijbel en een standaard dieet over langere termijn.

Er zijn verschillende ervaring op het internet te vinden met de Afslank Receptenbijbel. De mensen die het boek hebben aangeschaft zijn er erg blij mee om verschillende redenen.

Ik kwam bijvoorbeeld een opmerking tegen van Astrid die jarenlang last had van overgewicht en hier best veel last van had. De Afslank Receptenbijbel heeft haar geholpen om wat gewicht te verliezen. Omdat hier geen strenge regels aan zitten.

Ook kwam ik een opmerking tegen van Esther die het gewoon heerlijk vind om fit en slank te blijven zonder hier teveel voor moeten doen. Deze recepten en tips maken dit mogelijk.

Of bijvoorbeeld Bernhard. “Mijn vrouw was verrast door mijn kookkunsten…”

Meer en uitgebreidere ervaring met de Afslank Receptenbijbel vind je hier

Eigen ervaring met de Afslank Receptenbijbel

Ik vind de meeste recepten echt heerlijk en echt een aanrader! Zeker omdat het ook gewoon gezonde recepten zijn.

De recepten zijn duidelijk omgeschreven. Voor iedereen is dit klaar te maken. Ik vind het erg fijn dat de recepten uit normale ingredienten die je gewoon in de supermarkt kunt kopen. Verder vind ik het erg leuk dat je bij elk recept een variatie tip krijgt. Zo kun je een recept wat meer op je eigen smaak aanpassen.

Verder zijn de bonussen een mooie aanvulling op het receptenboek wat je krijgt. Hier hoef je niks voor de doen. Deze krijg je gratis als de Afslank Receptenbijbel aanschaft.

De tips die je hierin krijgt zullen zeker helpen om af te vallen en een strak en fit lichaam te krijgen.

Tofu salade met kalkoenfilet uit de afslank receptenbijbel
Tofu salade met kalkoenfilet uit de afslank receptenbijbel.

Voordelen Afslank Receptenbijbel

De voordelen van de Afslank Receptenbijbel zijn:

 • Lekkere en gezonde recepten.
 • De recepten hebben een duidelijke bereidingswijze waarmee iedereen deze recepten klaar kan maken.
 • Inclusief weekmenu’s. Je hoeft zelf niet meer na te denken over wat voor maaltijden je klaar wilt maken.
 • Het is geen dieet met strenge regels.
 • Honger lijden is niet nodig.
 • De recepten zijn klaar te maken voor het hele gezin.

Nadelen Afslank Receptenbijbel

Wat je als nadeel aan de Afslank Receptenbijbel zou kunnen ervaren is:

 • Afvallen gaat alleen als je niet naast deze recepten alsnog zakken chips of snoep leeg zit te eten.
 • Je moet er zelf mee aan de slag. Niemand gaat politieagentje spelen of jij wel daadwerkelijk gezond gaat en blijft eten.

Wat krijg je als je de Afslank Receptenbijbel besteld?

Als je de Afslank Receptenbijbel besteld dan kun je kiezen of je alleen digitale of ook de fysieke editie wilt aanschaffen. De digitale editie kost ook minder dan een fysiek boek. Bij de aanschaf kun je sowieso al gelijk starten met de digitale editie van de receptenbijbel. Daarna wordt het fysieke boek (als je hiervoor kiest) gelijk opgestuurd en deze kun je binnen een paar werkdagen thuis verwachten.

Bij je bestelling krijg je ook nog extra bonussen. Altijd leuk natuurlijk! Dit zijn de 5 extra bonussen die eerder in de artikel besproken zijn. Deze krijg je allemaal digitaal binnen en kun je dus ook weer gelijk mee aan de slag.

Wat kost de Afslank Receptenbijbel?

De Afslank Receptenbijbel kun je aanschaffen als fysieke of als digitale editie. Op dit moment kost de fysieke editie 37,-. Je krijgt het boek thuis opgestuurd en je krijgt ook de digitale editie. Als je ervoor kiest om alleen de digitale editie aan te schaffen is dit iets goedkoper. Je krijgt dan alleen geen fysiek boek thuis gestuurd.

De aanschaf is eenmalig. Hierna heb je levenslang toegang tot de Afslank Receptenbijbel.

Niet goed, geld terug garantie

Er zit op de bestelling een niet goed, geld terug garantie. Deze is wettelijk in ieder geval altijd voor 2 weken verplicht. Met de Afslank Receptenbijbel heb je zelfs 60 dagen de tijd om het product uit te proberen. Oscar is als maker ervan overtuigd dat zijn recepten en tips jou gaan helpen om slanker te worden. Binnen deze 60 dagen kun je dus volop gaan testen. Ben je niet tevreden? Dan kun je altijd je geld terug vragen en krijg je het complete bedrag terug gestort.

Afslank_Receptenbijbel
Afslank Receptenbijbel

Bestel hier de Afslank Receptenbijbel

 • Meer dan 100 recepten
 • 5 extra bonussen
 • Leer zelf hoe je op een gezonde manier met voeding om gaat.
 • Eenmalige aanschaf
 • Keuze tussen digitale (27,-) of fysieke editie (37,-)

Plaats een reactie