Review 50 recepten in 30 minuten

50 recepten in 30 minuten is een receptenboek met allemaal recepten die binnen het half uur klaar zijn. De recepten zijn allemaal op basis van gezonde ingredienten. Ideaal dus als je gezond wilt eten, maar niet zoveel tijd hebt om uitgebreid te gaan koken.

Ook zijn alle recepten 100% glutenvrij en zuivelvrij.

Gezond eten wordt vaak gerelateerd aan bijvoorbeeld dure ingredienten, lang in de keuken staan of lastige recepten die je niet mee kunt nemen naar je werk. Met het receptenboek 50 recepten in 30 minuten wordt hiermee afgerekend. De recepten zijn op basis van gemiddeld 5a6 ingredienten, normale ingredienten en genoeg recepten die mee te nemen zijn naar het werk.

In deze review vertel ik je meer over 50 recepten in 30 minuten en deel ik ook mijn eigen ervaring.

Voor wie is 50 recepten in 30 minuten?

Het receptenboek 50 recepten in 30 minuten is in principe gemaakt voor 40+ vrouwen die in de overgang zijn en graag gewicht willen verliezen. De schrijver heeft meer producten gemaakt en richt zich op deze doelgroep. Maar dit wil niet zeggen dat het boek niet geschikt is als je bijvoorbeeld jong bent of man bent.

Het receptenboek wijkt eigenlijk een klein beetje af. De recepten zijn prima voor deze doelgroep, maar het is naast deze doelgroep voor iedereen geschikt. Er is rekening mee gehouden dat de recepten goed zijn voor het hele gezin. Eigenlijk is het dus voor iedereen een prima receptenboek. De titel geeft al aan waarom het een ideaal receptenboek is om in huis te hebben.

Verder is het receptenboek ook echt een aanrader voor mensen die geen zuivel eten en voor mensen die een glutenallergie hebben. Hier is allemaal rekening mee gehouden in de recepten!

Valkuilen met gewicht verliezen

valkuilen met gewicht verliezen

Soms is het voor vrouwen lastig om te zorgen voor blijvend gewicht verlies. Er wordt ‘weer’ aan een nieuw dieet begonnen en met als resultaat dat je misschien een paar kilo kwijt raakt en het daarna snel weer aan komt. Het bekende jojo effect ontstaat. Of voor vrouwen in de overgang waarbij het lijkt alsof niks werkt om een paar kilo af te vallen. Verschillende oorzaken hiervan kunnen zijn:

Telkens weer aan een nieuw dieet beginnen.

Diëten kan zeker helpen om af te vallen. Maar het is niet de ideale manier om gewicht te verliezen. Een dieet op lange termijn is vaak lastig vol te houden, het kan voor een tekort aan vitamines en mineralen zorgen en het verstoord je hormoonhuishouding. Als je stopt met diëten wil je lichaam alleen maar meer eten hebben en opslaan met als gevolg eetbuien, snacken en de kilo’s vliegen er zo weer aan. Maar een enkeling lukt het om na een dieet niet meer aan te komen.

Calorieën tellen

Calorieën tellen zelf is niet de valkuil op zich. Het gaat meer om het feit dat er snel te weinig rekening mee wordt gehouden wat nou echt gezonde voeding is. Als je binnen je caloriebehoefte eet is de basis. Maar als jij daarin alleen maar junkfood naar binnen werkt is dit absoluut niet goed voor je lichaam. Je energie verminderd, je wordt moe en je krijgt alleen maar zin in meer eten. Belangrijk met voeding is om op te letten dat je genoeg vitamines en mineralen binnen krijgt. Daarnaast is het ook belangrijk dat je voeding eet wat de stofwisseling stimuleert en de bloedsuikerspiegel stabiel houd.

Maaltijden overslaan

Als je een keer een maaltijd overslaat, maar de rest van de dag wel voldoende eet hoeft dit op zich geen groot probleem te zijn. Waarom dit als valkuil wordt benoemd door Ria, is omdat het gewoon absoluut niet nodig is om jezelf uit te hongeren. Met jezelf uithongeren verlies je misschien een paar kilo’s, maar gezond is het niet en vol te houden is het ook niet. Je kunt prima nog steeds gewicht verliezen als jij 5 of 6 keer op een dag wilt eten. Het gaat er dan alleen vooral om wat je op die momenten eet.

Wie is de schrijver van 50 recepten in 30 minuten?

Ria kamelle 50 recepten in 30 minuten

De schrijfster van 50 recepten in 30 minuten is Ria Kamelle. Ria Kamelle is bekend met dat zij producten maakt voor vrouwen in de overgang. Ze heeft zelf haar ervaring in de overgang kunnen omzetten in iets positiefs.

Ria Kamelle omschrijft zichzelf als overgangsconsulente. Ze helpt dagelijkst een hoop vrouwen die struggelen met overgewicht door de overgang.

Ria heeft ervaren dat één van de gevolgen van de overgang is dat je bijvoorbeeld makkelijk in gewicht aan komt. Ze heeft ook ervaren dat je hier zelf dingen aan kunt passen om beter door de overgang te komen. Alle informatie hierover heeft ze verwerkt in verschillende producten.

Zelf verteld ze het volgende:

” Mijn overgewicht heeft me jarenlang in haar greep gehouden. Hierdoor begon ik slechter te presteren op mijn werk en kwam mijn relatie onder druk te staan. Zelfs mijn eigenwaarde nam af als ik in de spiegel keek.”

“Ik probeerde er van alles aan te doen om mijn klachten onder controle te krijgen. Zoals je weet is dat met veel overgangsklachten inmiddels gelukt. Maar overgewicht was toch echt een ander verhaal, waar ik tot voor kort nog mee worstelde.” (bron)

Nog meer producten van Ria Kamelle

Naast het receptenboek heeft Ria Kamelle nog een hoop andere producten gemaakt. Deze producten zijn bijna allemaal specifiek voor vrouwen in de overgang. Dit is namelijk ook het gebied waar Ria Kamelle in gespecialiseerd is. Andere producten van Ria Kamelle zijn:

 • Overwin je Overgang: Overwin je overgang is een boek wat bestaat uit meer dan 200 pagina’s met informatie over de overgang. Het is een praktische en complete gids waarin je onder andere tips krijgt hoe je zelf overgangsklachten kunt verzachten. Er wordt een ruime hoeveelheid aan klachten, waarvan je last kunt hebben tijdens de overgang, in het boek behandeld.
 • Slank door de Overgang: Slank door de overgang is een product wat speciaal ontwikkeld is voor vrouwen in de overgang. Je krijgt hiermee meer dan 50 recepten die vrouwen in de overgang kunnen helpen om vet te verliezen.
 • 20 Dagen Suikervrij: Suiker is één van de grote dik makers voor 40+ vrouwen. In 20 dagen suikervrij krijg meer dan 50 recepten zonder suiker. Ook krijg je theoretische uitleg over hoe jij je bloedsuikerspiegel stabiel houd. Een stabiele bloedsuikerspiegel is één van de belangrijke dingen om niet aan te komen.
 • Overgangstransformatie: Door een negatieve hormoonbalans kun je last krijgen van depressie, stress en negatieve gevoelens tijdens de overgang. Met de overgangstransformatie leer door middel van meer dan 50 video’s met bewezen technieken en praktische oefeningen.
 • Menoxium voor 6 maanden of voor 1 maand: Menoxium zijn supplementen voor een ondersteuning bij klachten die voorkomen bij de overgang. Het gaat om klachten zoals opvliegers, nachtelijk transpireren en prikkelbare gevoelens. De capsules bestaan uit 100% natuurlijke en vegetarische ingredienten.

Hoe ziet het receptenboek 50 recepten in 30 minuten eruit?

50 recepten in 30 minuten recept

Met het receptenboek krijg je 50 gezonde recepten die binnen 30 minuten klaar zijn, zoals je inmiddels al door had. Je krijgt verschillende recepten voor ontbijt, lunch, avondeten, tussendoortjes, en desserts. De recepten hebben gemiddeld maar 5 a 6 ingredienten per stuk.

Je hebt met dit receptenboek een goede basis om gezonde voeding te eten. De ingredienten zijn 100% natuurlijk en alle recepten zijn ook gluten en zuivelvrij. De ingredienten die je nodig hebt zijn gewoon bij de supermarkt te verkrijgen, je hoeft hiervoor niet speciaal naar een biologische- of natuurwinkel.

De recepten zijn toegankelijk voor het hele gezin. Als jij dit wilt maken, kan dus iedereen gewoon lekker mee eten. Zo hoef je niet verschillende maaltijden klaar te maken. En om het makkelijk voor je te maken, krijg je ook kant- en klare boodschappenlijstjes om alle ingredienten voor jou recepten in huis te halen!

Wat krijg je bij de aanschaf van 50 recepten in 30 minuten?

Naast het complete receptenboek, ontvang je nog een aantal andere bonussen bij de aanschaf. Deze krijg je er automatisch gratis bij. Dit zijn de volgende 5 bonussen:

 • Brood vervangers die gezond zijn.
 • 10 traktaties om van te smullen.
 • Handige boodschappenlijstjes
 • Maaltijdplanner voor 3 weken
 • Levenslange updates

Brood vervangers die gezond zijn

10 gezonde broodvervangers - 50 recepten in 30 minuten

Met de gezonde brood vervangers krijg 10 recepten die je als alternatief kunt gebruiken voor de standaard boterham. De standaard volkoren boterham is prima om te eten, maar deze recepten geven je een heerlijk afwisseling van smaak.

De recepten voor dit brood zijn vrij van gluten en gist. En net als in het receptenboek zijn ook alle ingredienten 100% natuurlijk. De brood recepten kun je gewoon beleggen zoals je gewend bent. Uiteraard wel lekker met gezond beleg als je af wilt vallen of als je gewoon gezond wilt eten.

10 traktaties om van te smullen

10 traktaties - 50 recepten in 30 minuten

“Hoe ideaal is het als je snacks hebt die gezond en lekker zijn?” Met deze 10 traktaties het je 10 gezonde recepten om iets lekkers mee te maken. Ideaal voor als je iemand op de koffie hebt of met een feestje.

De recepten voor deze traktaties zijn zonder e-nummer, suiker en kunstmatige toevoegingen. Uiteraard zijn ook bij deze recepten de ingredienten 100% natuurlijk.

Handige boodschappenlijstjes

boodschappenlijstje 50 recepten in 30 minuten

De boodschappenlijstjes zijn een mooie aanvulling op alle recepten. Het lijstje is al voor je gemaakt, dus zelf kun je gelijk lekker naar de winkel. Omdat je overal digitaal bij kunt, kun je altijd in de winkel nog even terug kijken op je lijstje. De kans is groot dat deze lijstjes jou tijd gaan besparen.

Maaltijdplanner voor 3 weken

maaltijdplanner 50 recepten in 30 minuten

Nog een mooie manier om tijd te besparen is de maaltijdplanner die je krijgt. Je kunt hierin je maaltijden tot 3 weken vooruit inplannen. Er is ook ruimte om hier gewoon je eigen maaltijden in te plannen, die niet in het receptenboek staan. Het is natuurlijk logisch dat je niet elke dag nieuwe recepten gelijk gaat testen.

Levenslange updates

Bij de aanschaf krijg je daarna via de email nog nieuwe updates, tips en inzichten. Dit gebeurd via de nieuwsbrief. Ook zul je meer informatie binnen krijgen over de andere producten van Ria Kamelle. Mocht je hier geen interesse in hebben, dan is het natuurlijk altijd gewoon mogelijk om je hiervoor af te melden.

Wat maakt 50 recepten in 30 minuten uniek?

Het leuke aan dit receptenboek is allereerst natuurlijk dat het geen recepten zijn waarvoor je uren in de keuken hoeft te staan. Het is ook geen dieet wat je hoeft te volgen. De recepten zijn gemiddeld op basis van 5 a 6 gezonde ingredienten wat het voor iedereen makkelijk maakt om een gezonde maaltijd neer te zetten.

Bij de recepten worden alleen ingredienten gebruikt die vrij zijn van kunstmatige toevoegingen. Voor vrouwen in de overgang geld dat hierdoor de hormoonhuishouding minder verstoord wordt. Kunstmatige toevoegingen kunnen hier namelijk een nadelig effect op hebben. Het zijn dan ook alleen recepten met pure ingredienten en alles 100% natuurlijk.

Er is met de recepten ook rekening gehouden dat de bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Snelle stijgingen in de bloedsuikerspiegel kunnen ervoor zorgen dat je nog makkelijker aan komt. Als je dit voorkomt is dit niet alleen beter voor vrouwen in de overgang, maar voor de gezondheid van ieder mens.

Alle recepten zijn ook nog eens vrij van gluten en zuivel. Dit is ideaal voor de mensen die hier gevoelig voor zijn of een allergie voor hebben.

Voor- en nadelen 50 recepten in 30 minuten

Als je iets aanschaft, dan wil je natuurlijk eerlijk weten wat je ervoor krijgt. Bij deze een aantal voor- en nadelen van het receptenboek.

Voordelen

 • Alle recepten kunnen binnen 30 minuten bereid worden.
 • De recepten zijn op basis van gezonde en 100% natuurlijke ingredienten.
 • Met maar 5 a 6 ingredienten gemiddeld per recept, is het bereiden van een recept simpel.
 • Alle recepten zijn 100% glutenvrij en zuivelvrij. Ideaal voor mensen met een lactose- of gluten allergie.
 • De recepten zijn geschikt voor het hele gezin.
 • Naast het receptenboek ontvang je nog heel extra’s (zie het stukje over wat je krijgt bij de aanschaf)

Nadelen

 • Er wordt vanuit gegaan dat recepten ‘buikvet’ kunnen verbranden. Dit is een fabel. De enige manier om vet te verbranden, is door in een calorietekort te eten.
  Het kan uiteraard wel verschil maken of je gezonde voeding naar binnen krijgt of dat je alleen maar fast food eet.

Wat zeggen andere mensen over 50 recepten in 30 minuten?

Er zijn natuurlijk al meerdere mensen voor jou geweest die dit receptenboek hebben getest. Een aantal ervaringen van verschillende klanten zijn als volgt: (bron)

“Eindelijk snelle en gezonde recepten!”

klant1

Ik was al een hele tijd op zoek naar gezonde recepten die snel klaar te maken zijn.Ik heb eerder andere kookboeken uitgeprobeerd. Vaak valt het me vies tegen… Dan moet je tientallen poeders en kruiden in huis hebben. Die heb ik niet, dus moet ik die kopen… kost me klauwen met geld.

Ik ben erg blij met deze 50 recepten van je Ria! Eindelijk snelle en gezonde recepten die betaalbaar zijn!

Berda (57), Den Bosch

“Ik ben nu met mijn tweede week bezig en ik ben 1,7 kilo afgevallen in 2 weken”.

klant2

In eerste instantie was ik 4 kilo afgevallen met het programma Slank door de Overgang in 4 weken. Ik heb toen besloten om door te blijven gaan met de 50 recepten in 30 minuten van Ria.

Ik ben nu met mijn tweede week bezig en ik ben 1,7 kilo afgevallen in 2 weken.

Saar Berkenkamp (45), Rotterdam

“De recepten smaken heerlijk!”

klant3

Fantastisch! Ik hoef niet 2 keer te koken, mijn man kan gewoon mee eten en hij vindt ze lekker ook! Ik ben in 3 weken, 4 kilo afgevallen. Dat is me nog niet eerder gelukt!

Marjan van Kronenberg (49), Utrecht

Eigen ervaring met 50 recepten in 30 minuten

Hoewel het receptenboek zich richt op vrouwen in de overgang, is het eigenlijk voor iedereen te gebruiken. De recepten kost lekker weinig tijd om klaar te maken. Dat is lekker als je weinig tijd hebt, maar ook als je wel veel tijd hebt. Dit vind ik dan ook een groot plus punt aan het receptenboek.

Er zit genoeg variatie aan recepten in het boek. Zo zit er voor iedereen wel wat lekkers tussen! Ik vind het ook ideaal dat je met dit receptenboek niet superveel verschillende ingredienten hoeft aan te schaffen voor één recept. Dit voorkomt een hoop restjes in de koelkast.

Je kent het vast wel dat je een nieuw recept probeert en vervolgens hou je de helft van al je ingredienten over. Dat heb je met deze recepten gewoon een stuk minder omdat je niet extreem veel ingredienten per recept nodig hebt. De restjes zijn dan later ook makkelijker weer te verwerken in een andere maaltijd.

Wat kost het receptenboek?

De aanschaf kost je op dit moment eenmalig 27 euro. Dit is een tijdelijke aanbieding! Na de aanschaf heb jij alles gelijk in huis en hoef je niks meer te betalen. Je krijgt via de mail na nieuwe updates binnen, maar dit is gratis. En als je dit niet wilt, kun je je hier altijd voor uitschrijven.

Als je nog niet overtuigd bent om dit receptenboek aan te schaffen kun je altijd eerst kijken of het wat voor je is. Je hebt namelijk bij de aanschaf van dit receptenboek een 30 dagen niet goed geld terug garantie. Binnen deze periode kun jij gewoon je geld terug krijgen, als je niet tevreden bent.

Je ontvang alle producten die je besteld in de vorm van een e-book variant. Na de betaling heb je gelijk toegang tot alle producten die je krijgt bij de aanschaf. Computer, laptop of tablet maakt niet uit.

50 recepten in 30 minuten receptenboek
50 recepten in 30 minuten

50 recepten in 30 minuten bestellen

 • Het receptenboek 50 recepten in 30 minuten.
 • Brood vervangers die gezond zijn.
 • 10 traktaties om van te smullen
 • Handige boodschappenlijstjes
 • Maaltijdplanner voor 3 weken
 • Levenslange updates

Plaats een reactie