Zoete aardappel met haricots verts

De zoete aardappel met haricots verts is een heerlijk gezond gerecht met lekker veel groente. Het is vrij simpel gerecht om klaar te maken. Het kost in totaal ongeveer 30-45 minuten tot alles klaar is.

Tip: Bij dit gerecht is een stukje gebakken zalm of kabeljauw erg lekker. En je kunt natuurlijk altijd de kruiden en groente naar smaak aanpassen!

Ingredienten

voor 2 personen

  • 1 (grote) zoete aardappel
  • 250 gram haricots verts
  • 1 paprika (naar keuze)
  • Halve courgette
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl kerrie
  • 1 tl kurkuma
  • 0,5 tl cayennepeper
  • 0,5 tl koriander
  • 0,25 tl zout

Bereidingswijze

zoete aardappel en haricots verts in pan
ui, paprika en courgette in pan

Begin met het doppen van de haricots verts. Snij ze daarna door de midden. Schil de zoete aardappel en snij deze in blokken. Zet de haricots verts op het vuur. Voeg de zoete aardappel hierbij toe op het moment dat het water kookt.

Was ondertussen de rest van de groente en snij dit in stukken. Bak als eerste de ui en de paprika een paar minuten in de pan. Voeg daarna ook de courgette toe.

Pel de tenen knoflook en pers deze. Voeg dit toe in de pan.

Als de zoete aardappel en haricots verts gaar zijn, voeg deze ook toe bij de rest van de groente. Of dit gaar is, kun je testen door er met een vork in te prikken. Als de aardappel en haricots verts makkelijk te doorprikken zijn, is het gaar.

Voeg als laatste alle kruiden toe en meng alles goed door elkaar!

Plaats een reactie