Wat is lean bulken?

Met lean bulken is het de bedoeling om aan te komen in spiermassa en eigenlijk (bijna) niks in vet. Met lean bulken is het nodig meer calorieën eten dan wat je verbruikt. Deze extra calorieën zijn nodig om aan te komen in spiermassa.

Als je op deze manier wilt bulken, is het belangrijk om niet van de een op de andere dag extreem veel te gaan eten. Dit om te voorkomen dat je aankomt in vetmassa. Het uiteindelijk verschil met een cut kan zeker wel de helft in calorieën zijn. Daar bedoel ik mee dat je met een bulk soms wel tot 2x zoveel calorieën kunt eten dan wat je tijdens een cut eet. Je moet dus wel een beetje op zoek naar wat voor jou het juiste aantal calorieën is om te nuttigen tijdens deze bulk.

Met lean bulken let je op de verdeling hoe je aan je calorieën komt. Je let hierbij op de macro’s. Ook wel macro nutriënten genoemd. Dit is de verdeling voor de hoeveelheid koolhydraten, vetten en eiwitten die je binnen moet krijgen. De verdeling voor hoeveel je van alles binnen moet krijgen, is voor iedere persoon verschillend. Belangrijk is om hierbij je doel duidelijk te hebben en daar je calorie behoefte op aan te passen.

wat is lean bulken?
Krachttraining is de basis om in spiermassa te groeien.

Met deze manier van bulken is er ruimte om af en toe een beetje te ‘zondigen’ met je voeding. Wel moet de hoofdzaak bestaan uit eiwitrijke voeding en voeding met verschillende voedingsstoffen. Deze te ‘schoner’ je eet, des te beter resultaat je zult krijgen.

Artikelen over bulken / aankomen

Spiermassa protocol voor mannen
Proteïnerijke recepten pakket
Eiwitrijke recepten kookpakket
Wat is bulken?
9 tips om zoveel mogelijk spiermassa op te bouwen

Plaats een reactie