Wat is droog trainen?

Droog trainen is een soort van afvallen. De term droog trainen komt een beetje uit de wereld van body building. Wat er mee wordt bedoeld, is dat je op zo’n manier traint, dat de spieren goed zichtbaar worden. Het moet er dus ‘droog’ uitzien.

In de bodybuilding wereld wordt ermee bedoeld dat je uiteindelijk zo droog wordt, dat het op wedstrijd niveau wordt. Dit is een percentage wat eigenlijk onder gezond niveau ligt. Voor een bodybuilder is dit ook maar een tijdelijke periode dat het vetpercentage zo extreem laag is. Dit is het meest ‘droge’ doel waar je naar toe kunt trainen.

Tegenwoordig als je mensen deze term hoort roepen, dan wordt er vaak simpel mee bedoeld dat ze een mooie spierdefinitie en gespierd uiterlijk willen bereiken.

Voordat je zover bent dat het er droog uit ziet, moet ook je vetpercentage omlaag. Met een hoog vetpercentage zullen je spieren nooit mooi zichtbaar zijn. Je vetpercentage omlaag moet door middel van voeding. Het is met droog trainen belangrijk om dit voor elkaar te krijgen met zoveel mogelijk eiwitrijke en gezonde voeding. Je wilt immers dat je spieren mooi naar voren komen.

Naast het eten van gezonde voeding en het aanhouden van een calorietekort is krachttraining belangrijk. Voor mooie droge spieren zullen je spieren moeten groeien. Dit gaat alleen door consequent aan krachttraining te doen. Met genoeg rust en de juiste voeding heb hierbij je het snelst een mooi resultaat.

wat is droog trainen

Artikelen over droog trainen

Droog trainen protocol vrouwen
Droog trainen protocol mannen

Plaats een reactie