Wat is dirty bulken?

Wat is dirty bulken? Dirty bulken is misschien wel de meest leuke manier van bulken, omdat je hierbij alles mag eten waar je zin in hebt. Zolang je maar meer calorieën binnen krijgt dan je verbruikt, dan zit je goed. Toch is dit de manier die ik je het minst snel zal aanraden. Met deze bulk kom je niet alleen aan in spiermassa, maar kom je ook heel erg makkelijk aan in vetmassa. Dit zul je dan later er weer af moeten krijgen.

Een belangrijk basis met bulken is het doen van krachttraining. Daarbij moet je zorgen dat je genoeg eiwitten binnen krijgt voor je spieren. Een essentieel onderdeel voor spierherstel en spiergroei. Dit is al de basis voor je voedingspatroon. Daarna ga je kijken wat je er verder bij eet. Slim is om genoeg goede voeding binnen te krijgen en niet alleen maar fast food. Met dirty bulken wordt hier dus niet zo op gelet, maar voor je algehele gezondheid is het absoluut slim om hier zelf wel op te letten.

Dirty bulken zou bijvoorbeeld geschikt zijn als je een te laag vetpercentage hebt. Als je wilt aankomen in vet en in spiermassa dan is dit een manier hoe je kunt gaan bulken. Als je zo min mogelijk aan wilt komen in vet dan is het beter om te gaan lean bulken of clean bulken. Deze 2 vormen van bulken zijn wat meer gericht op het aankomen in spiermassa en niet in vet.

wat is dirty bulken?
Vrije keuze in voeding met dirty bulken

Als je toch op deze manier wilt bulken, zul je daarna een periode moeten cutten. Cutten gaat het verlagen van je vetpercentage met behouden van zoveel mogelijk spiermassa. Dit kun je zien als afvallen op een gezonde manier.

Artikelen over bulken / aankomen

Spiermassa protocol voor mannen
Proteïnerijke recepten pakket
Eiwitrijke recepten kookpakket
Wat is bulken?
9 tips om zoveel mogelijk spiermassa op te bouwen

Plaats een reactie