Wat is cutten?

Wat is cutten? Eigenlijk is het simpelweg ook een soort van ander woord voor afvallen. Cutten is een term die veel in de fitnesswereld wordt gebruikt. Met cutten gaat het erom dat je vetpercentage omlaag gaat, maar wel met behoud van zoveel mogelijk spiermassa.

Bij het cutten is krachttraining dan ook belangrijk. Als je wilt dat je spiermassa behouden blijft, dan is het belangrijk om de spieren te blijven trainen. Zonder het trainen van de spieren begint je lichaam na 5 dagen al spieren af te breken. Dit gaat door tot een bepaalde basis wat jou lichaam nodig heeft om vol te houden wat jij in het dagelijks leven doet.

De soort voeding die je nodig hebt met cutten is ook anders dan bij alleen afvallen. Met het cutten wil je afvallen en je spieren behouden. Hier moet je dus je voedingspatroon op aanpassen. Voor het afvallen is het altijd belangrijk dat je in een calorietekort eet. Voor het behoud van spieren en voor de krachttraining is het belangrijk dat je genoeg eiwitten eet. Eiwitten zijn belangrijk voor spierbehoud en spierherstel.

Met het cutten eet je dus in een calorietekort, je zorgt voor voldoende eiwitten en voedingsstoffen en je zorgt voor genoeg krachttraining voor spierbehoud.

wat is cutten?

Artikelen over cutten

Droog trainen protocol vrouwen
Droog trainen protocol mannen

Plaats een reactie