Wat is clean bulken?

Clean bulken is de meest ‘schone’ manier om te bulken. Met clean bulken is er geen ruimte om te ‘zondigen’ met voeding. Je mag dus alleen maar gezonde voeding eten. Er is geen ruimte voor een extra ongezonde snack. Dit is de meest strenge variant in het bulken.

Uiteindelijk is het wel de beste manier om te bulken. Het is belangrijk om de juiste voeding en de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen. Je zult zien dat je met deze manier van bulken het snelste resultaat zult boeken. Ook zul je op deze manier het minst snel in vet aankomen. Net als met andere manieren van bulken, gaat ook clean bulken om het opbouwen van spiermassa en het zo min mogelijk aan komen in vet.

Met de clean bulk kan je dus absoluut geen zak chips meer eten of een reep chocolade eten. Een cheat day hoort er dan niet meer bij. Dit maakt het ook gelijk de lastigste manier van bulken. Iets is makkelijk vol te houden, als je geen strenge regels hoeft volgen. Maak voor het bulken dus een keuze waar jij je goed bij voelt en wat je vol kunt houden. Als een clean bulk te lastig is, dan kun je altijd gaan voor lean bulken. Hierbij is er wel ruimte om af en toe te ‘zondigen’.

clean bulken
Verboden voor fast food

Artikelen over bulken / aankomen

Spiermassa protocol voor mannen
ProteĆÆnerijke recepten pakket
Eiwitrijke recepten kookpakket
Wat is bulken?
9 tips om zoveel mogelijk spiermassa op te bouwen

Plaats een reactie