Sportvoeding

Sportvoeding is een aanvulling op de gewone voeding. Als je sport kan het zijn dat je bepaalde voedingsstoffen meer nodig hebt dan een niet sporter. Je kunt het zien als supplementen die een aanvulling kunnen bieden op gewone voeding.

Met supplementen blijft het belangrijk dat je eerst zorgt dat je al gezond eet. De supplementen dienen letterlijk als aanvulling op gezond eten en niet als vervanging. Ook zijn sommige dingen makkelijk om te nuttigen op het moment dat je een bepaalde voedingsstof niet genoeg binnen krijgt.

Verder zijn er ook nog supplementen die gericht zijn op prestatie verbetering. Ook hierbij geld dat dit pas zin heeft, als ook je dagelijkse voeding al gewoon gezond is. Wat is dan gezond?

Zorg als sporter dat je basis aan eten bestaat uit voldoende groente, fruit en eiwitrijke producten. Vul dit aan met producten die gezonde koolhydraten en gezonde vetten bevatten. Als je dit op orde hebt, dan ben je al een heel eind onderweg om je doelen te bereiken. Afhankelijk van je doel kun je nog de verdeling van je macronutriënten aanpassen.

Pas hierna hoef je je te gaan verdiepen in het gebruik van sportvoeding en supplementen. Als je meer wilt weten over deze onderwerpen gebruik dan de zoekfunctie rechtsboven en vind hiermee de artikelen over deze onderwerpen.

De eiwitshake

De eiwitshake

De eiwitshake is een makkelijke manier om extra eiwitten binnen te krijgen. Extra eiwitten zijn belangrijk als jij vaak sport. Spieren hebben deze extra eiwitten nodig om te herstellen. Meer lezen

Creatine supplementen

Creatine Supplementen

Creatine supplementen worden veel gebruikt in de sportwereld. Creatine kan meehelpen om sportresultaten te verbeten. Hoe dit allemaal in ze werk gaat, wordt in dit artikel uitgelegd. Meer lezen