Afvallen

Afvallen, een begrip wat je vaak voorbij hoort komen. Dit is niet zo gek als je bedenkt dat een groot deel van de Nederlandse bevolking overgewicht heeft. Afvallen is iets waar veel diëten voor zijn ontwikkeld. Door de jaren heen zijn er verschillende hypes geweest over afvallen. Eerst was vet eten de boosdoener, daarna waren koolhydraten de boosdoener en tegenwoordig moet je vasten om af te vallen.

Het is dus niet gek dat er veel verschillende theorieën bestaan over afvallen. En deze willen nog wel eens met elkaar botsen. Om je voor altijd eens en duidelijke antwoorden te geven, heb ik hieronder een begrippenlijst gemaakt. Deze lijst met begrippen gaan over allemaal onderwerpen die met afvallen en gewicht verliezen te maken hebben.

Voordat je de begrippen door leest, wil je ik je vast één wijze les meegeven. Afvallen kan alleen door middel van het eten in een calorie tekort. (Dit is niet jezelf uithongeren!) Een calorie tekort kun je een aantal manieren creëren. Meer uitleg hierover vind je in de onderstaande begrippen. Je hoeft hierbij geen voeding uit te sluiten en dus ook nog steeds eten wat je lekker vind. Het is belangrijk om een juiste balans te vinden en hiermee op een gezonde manier gewicht te verliezen.

Per begrip krijg je een korte en duidelijke uitleg. Zonder gekke dieetadviezen. Bij veel begrippen staan er onderaan de pagina’s nog extra links naar artikelen die over dit onderwerp gaan of ermee te maken hebben. Bij vragen mag je altijd een reactie onder een artikel achter laten!

Wil jij de waarheid leren over afvallen? Bekijk dan alle informatie in de begrippenlijst!

Begrippen

Hoe werkt afvallen?
Hoe werkt snel afvallen?
Afvallen door voeding
Afvallen door beweging
Vetpercentage verlagen
Wat is cutten?
Wat is droog trainen?
Hoe werkt calorien tellen?
Hoe werkt dieten?
Wat is het BMI?

Kun je plaatselijk afvallen?
Afvallen na een zwangerschap