Hoe werkt diëten?

Hoe werkt diëten? Een dieet is eigenlijk een aangepaste manier van eten. Je krijgt regels over wat je wel en niet mag eten en drinken. In de meeste gevallen starten mensen een dieet om gewicht te verliezen. Daarnaast is er ook een groep mensen die een dieet begint, omdat ze bijvoorbeeld reageren op bepaald voedingsstoffen of een allergie hebben.

Op dit moment is het vrij populair qua dieet om koolhydraatarm te eten of om aan intermittend fasting te doen. In beide gevallen doen mensen dit om gewicht te verliezen. In sommige gevallen gaat ze dit ook lukken en soms ook niet. De reden hiervoor is dat met een zo’n dieet niet wordt gelet op calorie inname.

Om af te vallen blijft de key dat je minder calorieën binnen moet krijgen. De mensen die dus wel afvallen met een dieet, krijgen dus minder calorieën binnen. Ze creëren een calorietekort omdat er dingen niet mogen. Het heeft dus niks te maken met wat je wel en niet mag eten of op welke tijdstippen je eet. Als je dus niet afvalt op het moment dat je een dieet volgt, dan ligt je calorie inname nog te hoog en zul je simpelweg minder moeten gaan eten.

Als je een dieet hebt wat speciaal voor jou is samengesteld omdat je op bepaalde voedingsmiddel reageert, dan is het uiteraard slim om je hieraan te houden. Wil je afvallen dan moet je er dus ook simpel weer voor zorgen dat je wat minder gaat eten.

Als je minder gaat eten om af te vallen, is het slim om zoveel mogelijk gezond te eten. Hiermee zorg je ervoor dat je lichaam wel genoeg voedingsstoffen binnen krijgt. Eet lekker veel groente, fruit en eiwitten en vul dit aan met voeding met goede koolhydraten en goede vetten.

Tip: Groente bevat veel voedingsstoffen, voedingsvezels en geeft een vol gevoel maar bevat niet veel calorieën. Eet dus meerdere keren op een dag groente voor een gezonde basis en om op een makkelijke manier minder calorieën binnen te krijgen. Je eet die groente dan in plaats van iets wat veel meer calorieën heeft.

Hoe werkt diëten? Groente-fruit

Artikelen over diëten

Review afslank receptenbijbel
Is een dieet nodig om af te vallen?

Plaats een reactie