Hoe werkt calorieën tellen?

Hoe werkt calorieën tellen? Calorieën tellen doe je om bij de houden hoeveel voeding je binnen krijgt. Als je doel is om af te vallen dan moet je zorgen dat je minder calorieën binnen krijgt dan wat je verbruikt. En als je aan wilt komen dan moet je er natuurlijk meer binnen krijgen dan je verbruikt.

Om echt goed naar een resultaat toe te werken, kan het wijs zijn om je calorieën te tellen. Je weet dan zeker hoe het zit met je calorie inname. Zonder het tellen van je calorie, blijft het natuurlijk altijd een beetje een gok hoeveel je daadwerkelijk binnen krijgt. Maar met gezond verstand zou je al ver moeten komen. Zeker als je al wat meer hebt verdiept in een gezond voedingspatroon.

Binnen het calorieën tellen kun je nog rekening houden met de verdeling van de macro nutriënten. Dit is de verdeling tussen eiwitten, koolhydraten en vetten. Dit is aan te passen op je doel. Als je al je voeding bij houd, dan kun je dus precies zien waar je te kort komt of teveel eet.

Er zijn verschillende apps waarin je het calorieën tellen bij kunt houden. Apps hiervoor zijn bijvoorbeeld MyFitnessPal of Yazzio. Naast deze apps zijn er nog veel meer apps waarin je je calorie inname bij kunt houden. Calorieën tellen is dus vooral van belang als je naar specifieke doelen toe wilt werken.

hoe werk calorieën tellen?

Plaats een reactie