Hoe werkt aankomen?

Hoe werkt aankomen? Aankomen werkt op precies de tegenovergestelde manier als afvallen. Als je in gewicht wilt aankomen, moet je zorgen dat je eet in een calorie overschot. Met afvallen zorg je juist voor een calorie tekort.

Een calorie overschot creëer je door meer te gaan eten, dan wat je op een dag verbruikt. Stel je verbruikt 1800 kcal per dag. Om aan te komen moet je dan zorgen dat je bijvoorbeeld 2000 kcal per dag gaat eten. Of misschien nog meer.

Om meer calorieën binnen te krijgen, dan wat je verbruikt kun je 3 dingen doen. Je kunt simpelweg meer gaan eten. Een extra maaltijd of een extra tussendoortje. Als tweede kun je de porties wat je eet omhoog doen. Een boterham extra bij de lunch of een grotere avondmaaltijd. Het laatste wat je ook kunt doen, is voedsel eten waar veel calorieën in zit. Dit is vooral voor mensen die het lastig vinden om meer te gaan eten. Of als je gewoon geen trek hebt in meer eten.

hoe werkt aankomen

Je kunt met aankomen een verschil maken in aankomen in vetmassa en spiermassa. Aankomen in vetmassa doe je als je een te laag vetpercentage hebt. Een te laag vetpercentage is niet goed voor je gezondheid. In spiermassa aankomen doe je om sterker te worden en om er gespierder uit te zien. Gemiddeld kun je tot ongeveer een kilo per maand aan spiermassa aankomen. De voorwaarde hiervoor is wel trainen op de juiste manier en consequent zijn en blijven met het trainen.

Artikelen over aankomen

Spiermassa protocol voor mannen
Proteïnerijke recepten pakket
Eiwitrijke recepten kookpakket
9 tips om zoveel mogelijk spiermassa op te bouwen
Spiermassa vs spierkracht

Plaats een reactie