FIRE Masterclass Review & Ervaring

Mijn review over de FIRE Masterclass. Als je nu mijn review hebt geopend en begint met lezen, dan is de kans groot dat jij graag financieel vrij wilt worden. Misschien wil je wel vroeger met pensioen, minder werken of een luxer leven.

Met welk doel dan ook. De FIRE Masterclass is de online leeromgeving voor iedereen die graag financieel vrij wil worden. In de Masterclass ontwikkel je je money mindset, ontdek op welke manier je financiële vrijheid kunt creëren en bedenk je een plan om jouw financiële doel te bereiken.

Vind jij dit interessant? Lees dan mijn volledige review over de FIRE Masterclass. In mijn review ga ik je meer vertellen over de Masterclass, het gezicht achter de FIRE Masterclass en deel ik mijn ervaring met je!

Wat is FIRE?

retire_early
Retirement

Voordat ik verder ga met mijn review wil ik je eerst wat meer vertellen over FIRE. Want wat betekent het eigenlijk? FIRE betekent Financial Independence Retire Early. Dit is een trend uit Amerika die in Nederland steeds meer groeiend is. Zeker onder jongeren is het vrij populair.

En dit is niet vreemd. Wie wil er niet meer geld of vroeger met pensioen? Doelen kunnen heel persoonlijk zijn. Zo kun ook als doel hebben om meer vrije tijd te hebben of heb je gewoon plezier in de uitdaging van het investeren.

FIRE heeft niet perse als doel om zo rijk mogelijk te worden. Wel gaat het om het creëren van vrijheid. Vrijheid om te doen wat jij wilt. Meer tijd voor alles wat voor jouw belangrijk is in het leven.

Om uiteindelijk te bereiken wat je wilt, is het belangrijk om te weten wat jouw doel is. Pas als je een doel hebt, kun je er naar toe werken. Daarna kan je gaan uitrekenen hoeveel geld ervoor nodig is om naar dit doel te werken.

En als je weet hoeveel geld je nodig hebt, kun je kiezen welke vormen van investeren bij jouw passen. Hier is deze Masterclass echt ideaal voor! Er komen 8 verschillende vormen van investeren aan bod. Hier zit allicht iets tussen waar jij wat mee kunt! Start simpelweg met de vorm van investeren waar jij het beste gevoel bij hebt!

Wie is Janneke van den Brink?

Janneke van den Brink is het gezicht achter de FIRE Masterclass. Zij is eigenaresse van de website finacieelvrijevrouw.nl. Met haar website en deze Masterclass deelt ze haar kennis over hij zij financieel vrij is geworden.

Samen met haar man Jacco en haar dochter zijn ze vertrokken uit Nederland. Ze leven voor onbepaalde tijd en verschillende landen. Zo zijn ze begonnen met hun reis in Curaçao. En waar ze in de toekomst gaan eindigen, is nog niet bekend.

Online is Janneke actief om andere vrouwen te helpen met financieel vrij te worden. Zelf heeft Janneke de ervaring bij verschillende cursussen en trainingen dat zij vaak vooral veel mannen tegen komt.

Daarom richt Janneke zich vooral op de vrouwen. Vrouwen kunnen net zo goed beleggen of bezig gaan in het vastgoed. Maar dit betekent uiteraard niet dat mannen niet welkom zijn in de Masterclass.

In de Masterclass en op haar website verteld ze over haar verleden. Hoe ze een burn-out heeft opgelopen en besloot om het roer om te gooien.

Ze verteld hierin ook wat de aanleiding is geweest om FIRE te worden. En al haar stappen deelt ze met jouw in haar Masterclass.

Janneke van den Brink
Janneke van den Brink, Het gezicht achter de FIRE Masterclass.

Naast deze Masterclass heeft Janneke ook samen met Tim Nijsmans een cursus Aandelen Analyseren ontwikkeld. In deze cursus leer je aandelen analyseren in één uur. Lees hier meer over deze cursus!

Ook vind ik het nog wel even leuk om te delen dat ook het AD een artikel over Janneke heeft geschreven. Hierin vertellen Janneke en Berthine over hoe zij zijn begonnen met beleggen. En hoe het is gelukt om financieel vrij te worden.

Hoe ziet de FIRE Masterclass eruit?

De FIRE Masterclass is opgedeeld in 4 verschillende modules. Bij de modules zit een uitgebreid werkboek. In dit werkboek ga jij je eigen doelen vast zetten. Het wordt dan makkelijker om te analyseren wat er voor nodig is om jouw doel te bereiken.

Een groot deel van de Masterclass bestaat uit video’s. Elk onderwerp begint met een video over dit onderwerp. Daarna staan er links naar blogs toe en soms nog meer video’s. Ook krijg je de links naar de juiste websites toe waar je kunt starten met investeren.

De modules hebben een fijne opbouw. Eerst krijg je wat meer achtergrond informatie en leer je meer over FIRE. Daarna ga je dieper in op daadwerkelijk geld verdienen.

Zoals je op de foto’s kunt zien staan er overal vinkjes. Deze geven aan dat je een module hebt afgerond. Zo zie je altijd waar je bent gebleven. Daarna kan je wel onbeperkt elk onderdeel opnieuw openen. Zelf vond ik het fijn om eerst de hele Masterclass te volgen en daarna verder te gaan met de investeringskeuze die ik heb gemaakt. En hierbij opnieuw de bijpassende video te volgen.

Module 1

In de eerste module van de Masterclass krijg je eerst meer achtergrond informatie. Hierin verteld Janneke wat meer over haarzelf en het verhaal hoe zij is gestart met investeren.

Daarna krijg je meer uitleg over wat FIRE betekent en hoe je kunt berekenen wat jij nodig hebt om financieel onafhankelijk te worden. Hier wordt een voorbeeld berekening voor gebruikt in de video.

De berekening laat zien hoe slim het is om je geld voor jouw aan het werk te zetten. Tegenwoordig levert sparen al niks meer op en moet je zelfs al betalen voor je spaargeld. Het zal waarschijnlijk niet lang meer duren voor je ook bij lagere spaarbedragen moet gaan betalen.

fire_masterclass_module_1
Screenshot van module 1. In deze video vertelt Janneke wat meer over zichzelf.

De onderwerpen in deze module zijn:

 • Inleiding
 • Wie is Janneke?
 • Wat is FIRE?

Module 2

Module 2 gaat dieper in op dingen die met FIRE doelen te maken hebben. Eerst is het belangrijk om een doel te maken wat je aan passieve inkomsten wil te hebben. Zodra je een doel hebt is het makkelijker om gemotiveerd te blijven.

Doelen kunnen altijd weer bijgesteld worden. Maar je moet ergens een naar toe kunnen werken. En daarna een plan maken om hier naar toe te werken.

Onder het kopje inspirerende boeken deelt Janneke de boeken die haar mindset hebben veranderd. Deze boeken zijn ook echt een aanrader om je eigen kennis te vergroten en je mindset te veranderen.

In de kracht van compounding leer je meer over het rente op rente effect. Eigenlijk een manier om gratis extra geld te verdienen. Uiteraard wel nadat je hebt geïnvesteerd.

Verder krijg je nog wat tips om je FIRE doel duidelijk te houden en tips voor de juiste mindset.

screenshot_fire_masterclass_module_2
Screenshot module 2 van de FIRE Masterclass

De onderwerpen in deze module zijn:

 • Start to FIRE
 • Waarom zou je FIRE willen worden?
 • Inspirerende boeken
 • De kracht van compounding
 • Focus on FIRE
 • Personal FIRE
 • FIRE mindset

Module 3

Wist je dat besparen al een vorm is van verdienen? Al het geld wat je minder uitgeeft, kun je investeren en geld op verdienen.

Eigenlijk heeft bijna iedereen nog wel dingen waar je op kunt besparen. Veel kleine besparingen kunnen je onderaan de streep best wat geld opleveren. Daarnaast is het slim om schulden (hypotheek) zoveel mogelijk af te lossen.

Het geld wat je over hebt en kunt missen, kun je gebruiken voor investeringen. Op deze manier mis je er niks aan en investeer je in je eigen FIRE toekomst.

Ook wordt je verteld dat het slim is om altijd je kennis te blijven verbreden of verdiepen. Daarnaast krijg je meer informatie waarom een netwerk handig is en hoe je deze voor jezelf creëert. Ook in deze dingen deelt Janneke haar eigen ervaring.

screenshot_fire_masterclass_module_3
In dit screenshot zie je module 3 van de FIRE Masterclass

De onderwerpen in deze module zijn:

 • FIRE de basis
 • Hoe kun je besparen?
 • Hoe kun je meer verdienen?
 • Beleggen
 • Kennis
 • Netwerk

Module 4

De vierde en de laatste module krijg je meer informatie over de verschillende manieren van investeren. Dit is de module waar je echt in gaat op het daadwerkelijke investeren.

Elke manier van investeren wordt apart behandeld. Zo kun je per onderwerp je ergens in verdiepen en kijken of het wat voor jouw is.

Bij eigenlijk alle manieren van investeren verteld Janneke haar eigen verhaal. Ze laat je zien of verteld hoe jij kunt starten. Ik ben me hierdoor erg bewust van geworden dat het allemaal veel minder moeilijk is dan het lijkt.

De eerste stap zetten lijkt enorm groot zonder kennis. Maar eigenlijk valt het reuze mee. Als je maar weet waar je moet beginnen. En dat is precies het stukje wat je mee krijgt in deze Masterclass.

Dat is ook gelijk wat het voor mij waardevol maakt. Het wordt heel erg simpel voor je gemaakt om zelf stappen te zetten. Ook met kleine bedragen kun je al starten. Meer over mijn ervaring en waarom ik de FIRE Masterclass waardevol vind, lees je in de rest van mijn review.

screenshot_fire_masterclass_module_4
Screenshot van de laatste & belangrijkste module van de FIRE Masterclass

De onderwerpen in deze module zijn:

 • Beleggen & Verdienen
 • Affiliate Marketing
 • ETF’s
 • Aandelen selecteren
 • Crowdlending
 • Vastgoed
 • Goud & Zilver
 • Cryptocurrency
 • Forex

(25,- korting met de kortingscode GROEI)

Gratis Webinars

In de onderstaande 2 video’s zie je 2 gratis webinars. De eerste gaat over vastgoed en de tweede gaat over goud en zilver. De webinars duren vrij lang dus neem rustig de tijd om deze af te kijken.

Je kunt natuurlijk ook altijd even deze pagina bewaren om op een ander moment deze webinars te kijken. Zo kun je eerst mijn review over de FIRE Masterclass verder lezen.

Zelf vind ik het ideaal om bijvoorbeeld tijdens het eten koken of het huishouden te luisteren naar een webinar. Dit maakt het voor mij een win win situatie. Let wel op dat je makkelijker focus verliest als je meerdere dingen tegelijkertijd gaat doen.

Webinar van Janneke van den Brink samen met Thierry Stokkink. In de webinar gaat het over vermogen uit vastgoed spreiden en behouden.
Dit webinar wordt gegeven door Janneke van den Brink samen met Elmer Hogervorst. In dit webinar gaat het over geld, goud en zilver.

Mijn ervaring en review over de FIRE Masterclass

Ik ben er met de FIRE Masterclass achter gekomen hoe simpel je een passief inkomen op kunt bouwen. Je hoeft niet eens van alles enorm veel verstand te hebben om te starten. Zo ben ik verbaasd over hoe makkelijk het kan zijn om in aandelen te investeren.

Voor ik aan deze Masterclass begon, was ik al een kleine start aan het maken om financieel vrij te worden. Dit door middel van affiliate marketing en cryptocurrency. Zelf vind ik het belangrijk om risico’s te spreiden en meerdere opties te benutten.

Door deze cursus ben ik gestart met het beleggen in aandelen en ga ik starten met beleggen obligaties. Ook is de kans groot dat goud en zilver uiteindelijk worden toegevoegd aan mijn beleggingen.

Ik ben vooral verbaasd hoe je dit allemaal kunt doet met weinig kennis. De cursus leert je hoe je risico het beste kunt spreiden. En verteld je vooral ook om niet emotioneel te handelen.

Wat ik ook heel erg fijn vind aan de masterclass is dat je hier echt goed kunt ontdekken wat je past. Zo ben ik erachter gekomen dat Forex niet mijn manier is voor een passief inkomen op te bouwen en dat ik verder eigenlijk voor alle andere manieren wel open sta.

Daarnaast vind ik het heerlijk om dingen bij te leren. Vooral de dingen die je vroeger op school nooit hebt geleerd. Wie heeft je vroeger op school verteld dat je geld met geld kunt verdienen? Of dat het niet nodig is om tot je pensioen volle bak door te werken?

Mijn eerste belegging

Mijn_eerste_belegging
Screenshot van mijn eerste beleggingen

In mijn review heb ik je zojuist verteld dat ik door de FIRE Masterclass mijn eerste belegging heb gemaakt. Deze belegging is te zien in het screenshot!

Ik heb de keuze gemaakt om te beleggen in een aantal ETF’s. Een ETF is robot gestuurd en werkt dus volledig passief. Daarnaast heeft een ETF een spreiding over heel veel bedrijven. Op deze manier hoefde ik mezelf nog niet te verdiepen in één bedrijf specifiek.

Je ziet bijvoorbeeld de ETF L&G Hydrogen Economy UCITS. In deze ETF zitten aandelen van 32 bedrijven die zich richten op waterstof ontwikkeling. Zelf verwacht ik dat waterstof in de toekomst een belangrijke rol kan gaan spelen. Daarom is dit één van de beleggingen die ik heb gemaakt.

De tweede investering die ik heb gemaakt, is in de Vanguard S&P 500 UCTIS. Deze ETF heeft aandelen in maar liefst 500 bedrijven in de VS. Dit geeft een enorme spreiding van mijn portefeuille zonder dat ik onderzoek naar een bedrijf hoef te doen!

Ook zie je in mijn screenshot dat ik 2 orders heb openstaan. Dit zijn ook 2 ETF’s. Een ETF met Europa aandelen en een ETF met wereld aandelen. Op deze manier heb ik dus aandelen over duizenden bedrijven in de hele wereld. Zo is mijn kans op winst groter dan mijn kans op verlies.

Daarnaast ga ik me nog meer in obligaties verdiepen. Dit wordt een aanvulling in mijn portefeuille waar ik direct van de rente kan profiteren.

Ik kan op dit moment nog geen ervaring of winst delen op de lange termijn. Zodra ik hier meer over weet, zal ik mijn review aanpassen.

Voordelen

 • Je leert de basis over verschillende manieren om financieel vrij te worden
 • Met deze masterclass krijg je een duidelijk beeld welke vorm van investeren bij jouw past
 • Video’s zijn vaker te bekijken en te pauzeren
 • Er zit een goede opbouw in de Masterclass met eerst achtergrond informatie en later specifiekere informatie
 • Inclusief werkboek
 • Starten wordt makkelijk gemaakt
 • Mogelijkheid om zelfde stappen te nemen als Janneke zelf

Nadelen

 • Wil je echt in één van deze dingen expert worden? Dan is deze masterclass niet voldoende
 • Je hoeft niet te verwachten om snel rijk te worden
fire_making_money

Wat vind ik het meest waardevol van de FIRE Masterclass?

Het meest waardevolle aan de FIRE Masterclass vind ik dat alles makkelijk voor je wordt gemaakt. Een passief inkomen opbouwen wordt simpel gemaakt voor je. Het is mogelijk om letterlijk alle stappen van Janneke zelf te kopiëren.

Het transparante wat ze laat zien, is erg fijn. Het geeft je handvaten om ergens een start in te maken. Nadat je een start hebt gemaakt, kun je zelf altijd nog dingen bij blijven leren. Denk hierbij aan YouTube, e-books of het lezen van gewone boeken.

Ik dacht bijvoorbeeld al langer na om ergens in aandelen te beginnen. Wat mij tegen hield waren verschillende gedachtes. Ik had te weinig kennis, niet genoeg vermogen en ik kende de risico’s niet. Door deze Masterclass heb ik nu op een hele simpele manier een start kunnen maken.

Ook heb ik geleerd dat het niet nodig is om extreem vermogend te zijn voordat je start met investeren. Eigenlijk is het voor iedereen mogelijk. Zolang je maar een inkomen hebt. Ik hoop dat deze FIRE Masterclass jou net zoveel gaat leren als dat ik ervan heb geleerd!

Ik gun het iedereen om een passief inkomen op te bouwen en vooral de mogelijkheid om te genieten van het leven! Zoals een keer vaker op vakantie, meer vrije tijd of vroeger met pensioen! Jouw doel is te bereiken! Stel het niet langer uit om hier voor jezelf mee bezig te gaan!

FIRE masterclass review community
In dit screenshot zie je overzicht van de FIRE community. Aan de linkerkant zie je verschillende boards waar je in mee kunt praten. Bovenin bij de cursussen vind je de volledige FIRE Masterclass.

Wat krijg je bij aanschaf van de FIRE Masterclass?

Als je besluit om de FIRE Masterclass aan te schaffen krijg je meerdere dingen. Uiteraard krijg je de Masterclass zelf. Maar dat is niet alles. Dit zijn de dingen wat je automatisch ook krijgt bij de aanschaf:

 1. Je krijgt de Masterclass bestaande uit 4 modules. Dit is hierboven omschreven. Op de screenshots erbij kun je alle onderwerpen zien die aan bod komen in de Masterclass.
 2. Onbeperkt toegang tot de Masterclass na aanschaf. Dit betekent dat je alle video’s en informatie zo vaak kun bekijken al je wilt. Ook kun je alles in je eigen tempo volgen.
 3. Toegang tot live Q&A. Deze Q&A is een keer per kwartaal. Een Q&A betekent question en answer. Vraag en antwoord. Dit betekent dat je de mogelijkheid hebt om al je vragen te stellen tijdens een live Q&A. Erg waardevol.
 4. Toegang tot de FIRE community. In deze community zitten alleen mensen die ook een product van Janneke hebben aangeschaft. Je vind daar dus alleen mensen die ook bezig zijn voor hun financiële vrijheid. Een community vol gelijkgestemden. Ook is de community erg geschikt voor het stellen van vragen. Iedereen kan hier antwoord op geven en ook Janneke zelf is erg actief.
 5. 15 dagen lang niet-goed-geld-terug garantie. Maar ik ben ervan overtuigd dat het niet nodig is om hier gebruik van te maken!
 6. Gratis toegang tot 4 extra Webinars!

Naast al deze dingen kun je ook regelmatig deelnemen aan nieuwe en andere webinars. Hiervoor krijg je uitnodigingen in je mailbox. Ook deelt Janneke haar eigen updates met jouw via de email. Of je krijgt een update van Jacco haar man.

FIRE Masterclass & Webinars Screenshot
Screenshot van de FIRE Masterclass en de extra Gratis Webinars

De extra Webinars waar je toegang tot krijgt zijn als volgt;

 • Mijn FIRE formule
 • Starten met aandelen
 • FOREX bots – The basics
 • Vakantiewoningen aankopen en verkopen

FIRE Masterclass aanschaffen

Hoe werkt het als je de de FIRE Masterclass aan wilt schaffen? Wil je eerst nog meer lezen over de FIRE Masterclass? Ga dan door naar deze pagina! Wil jij direct de masterclass aanschaffen en vandaag nog beginnen? Gebruik dan de knop hieronder!

Na de betaling krijg je een email met je inloggegevens. Hiermee kun je per direct van start! Vergeet niet om je spam box te controleren als jij geen email ontvangt. Ook is het mogelijk om de Masterclass op je telefoon te volgen. Je download dan de app van Huddle en gebruik je persoonlijke inloggegevens om in te loggen.

Natuurlijk wil je nog weten wat de Masterclass kost. Ik zou het bijna vergeten om te vertellen. De Masterclass kost je nu maar 149,-! Daarbij heb ik speciaal voor jouw een unieke actie!

Met de kortingscode GROEI krijg je extra 25,- korting op je bestelling! De Masterclass kost je dan nog maar 124,- i.p.v. 149,-! Vergeet dus niet deze code in te vullen bij je bestelling!

FIRE masterclass review
 • Ontwikkel je money mindset
 • Leer hoe je daadwerkelijk financiële vrijheid creëert
 • Maak een succesvol plan om jouw financiële doel te bereiken
 • Gebruik de kortingscode GROEI voor 25,- extra korting!

Heb je toch nog vragen over de FIRE Masterclass na het lezen van mijn review? Laat dan een reactie achter met je vraag!