Broccoli soep

Broccoli soep

Ik had voor het eerst in mijn leven (al een tijd geleden) in een restaurant een keer broccoli soep. Met het idee, doe is een keer gek en bestel iets van de kaart wat je nog nooit op hebt. Totaal niks van verwacht.

Tot ik de soep op mijn tafel kreeg. Ik was heel erg verbaasd hoe lekker dit eigenlijk wel niet was. Later thuis ben ik gaan experimenteren met het maken van deze broccoli soep. Hij lijkt inmiddels totaal niet meer op de soep die ik toen op had, maar dit is wat mijn heerlijke recept is geworden.

Broccoli is een gezond groente om binnen te krijgen. Het zit onder andere vol met vezels en eiwitten. Het voordeel van een soep is, dat je het vocht waarin je je groente kookt, niet weg gooit maar gelijk gebruikt voor de soep. Hierdoor spoel je vitamines/mineralen die eruit gekookt zijn niet gelijk door de gootsteen.

Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • 1 broccoli
  • 2 rode uien
  • 2 grote tenen knoflook
  • 75 gram roquefort kaas
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl gemalen zwarte peper
  • 1 groente bouillon blokje
  • 600 ml water
  • Bieslook (vers of gedroogd)

Bereidingswijze

Was de broccoli goed schoon. Snij deze in roosjes. Het bovenste deel van de steel kan ook prima in de soep verwerkt worden. Doe de broccoli in een pan met 600 ml water en zet deze op het fornuis. Het water zal niet genoeg zijn om de broccoli volledig te bedekken. De makkelijkste manier is de stelen van de roosjes naar beneden in het water te doen en doe het deksel op de pan met koken. Op deze manier stoom je alles gaar wat boven het water uit komt.

Snij ondertussen de ui in stukken. Snij de knoflook in kleine blokjes. Doe de ui in een koekenpan en bak deze tot de ui er glazig uit ziet. Voeg de gesneden knoflook hier aan toe, en bak deze 30 seconden mee.

Vervolgens doe je de kruiden, het bouillonblokje en de gebakken ui met knoflook bij in de pan met de broccoli. Laat de pan op het fornuis staan tot de broccoli goed gaar is. Dit kun je testen door met een vork in het steeltje van de broccoli te prikken. Hij moet goed zacht zijn voor de soep.

Snij tussendoor de schimmelkaas in klein blokjes en de bieslook in fijne stukjes.

Als de broccoli goed gaar is, pureer dan met de staafmixer de soep tot een egale massa. Doe de soep in de kom en garneer deze met de schimmelkaas en de bieslook. Eet smakelijk!

Tip: Als je niet van schimmelkaas houd, kun je deze ook vervangen voor een roomkaas of crème fraîche. Doe dan wel ook nog een snufje zout door de soep.

ingredienten voor de broccoli soep. Broccoli, rode ui en verse knoflook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *