Afvallen na een zwangerschap

Afvallen na een zwangerschap is voor veel vrouwen nodig omdat ze toch tijdens de zwangerschap extra zijn aangekomen. Het werkt in principe hetzelfde als gewoon afvallen. Het belangrijkste voor afvallen blijft altijd dat je moet eten in een calorietekort. Dit geld ook na een zwangerschap. Wat vooral belangrijk is om op te letten, is op welke manier je af val. Met name als je nog borstvoeding geeft.

Met borstvoeding is het belangrijk dat je genoeg goede voedingsstoffen binnen krijgt. Met borstvoeding is het ook mogelijk dat je zelfs nog iets meer kan blijven eten, dan als je geen borstvoeding geeft. Als je dus wilt afvallen na je zwangerschap dan is het belangrijk om vooral veel gezond te eten. Je wilt natuurlijk dat je baby de juiste voedingsstoffen binnen krijgt, ondanks dat je zelf wilt afvallen. De basis hiervoor is veel groente en fruit eten om genoeg voeding en voedingsstoffen en weinig calorieën binnen te krijgen.

Als je geen borstvoeding geeft, dan gelden alle normale regels om af te vallen. Ook dan is het nog steeds slim om met het afvallen zo gezond mogelijk te eten. Je kunt als je heel goed bezig wilt gaan je calorieën gaan tellen en bijhouden. Als je dit teveel werk vind dan kun je ook simpelweg minder gaan eten. Als je minder gaat eten, laat dan de ongezonde voeding achterwege en niet de gezonde voeding. Ook voor je eigen herstel is dit aan te raden.

afvallen na een zwangerschap

Artikelen over afvallen

Hoe werkt afvallen?
Tips om op een gezonde manier je vetpercentage te verlagen

Plaats een reactie