Afvallen door voeding

Een groot deel van het afvallen bereik je puur door je voeding aan te passen. Ongezonde voeding en teveel eten is de belangrijkste oorzaak voor overgewicht. Een hele enkeling heeft pech en komt het door ziekte of medicijnen, maar dit mag ook nog steeds geen excuus zijn om onbeperkt ongezond te leven. Ongezond eten zal zeker geen positieve invloed hebben.

Ongeveer 70% tot 80% van je resultaat met afvallen is afhankelijk van voeding. Door je voedingspatroon aan te passen kun je dus ook prima afvallen. Als jij niet van ellendig lange cardio houd of krachttraining, dan is dit voor het het afvallen ook geen noodzaak.

Met afvallen is het de bedoeling dat je net iets minder voeding binnen krijgt, dan wat je op een dag verbruikt. Als jij nu dus te zwaar bent, dan weet je dat je minder calorieën binnen moet gaan krijgen dan op dit moment. Afvallen kan dus echt puur door alleen je voeding aan te passen. Om dit te bereiken kun je een paar dingen doen.

2 manieren voor afvallen door voeding

Als eerste kun je ervoor zorgen dat je letterlijk wat minder gaat eten. Hierbij let je nog niet eens op wat je allemaal eet, maar puur gewoon minder gaan eten. Als je eerst dus 4 boterhammen met een maaltijd eet, kun je er nu 3 gaan eten. Deed je eerst 2x opscheppen met het avondeten? Doe het dan nu 1x. Maak simpel de porties die je eet iets kleiner. Kleinere maaltijden en kleinere tussendoortjes.

Ga hierbij niet gelijk maaltijden overslaan. Dit is niet nodig om af te vallen en de verleiding om te gaan snacken wordt alleen maar groter als je maaltijden overslaat. Daarbij is dit voor je gezondheid ook niet aan te raden. Je lichaam heeft gewoon brandstoffen nodig om op de functioneren.

Wat je ook kunt doen is zorgen dat je gezonder gaat eten. Gezondere voedingskeuzes zorgen er vaak voor dat je gelijk al minder calorieën binnen krijgt. Groente en fruit bevat in verhouding veel minder calorieën dan ongezonde snacks zoals een bak patat of een grote koek. Op deze manier hoef je dus niet eens minder te gaan eten, maar vooral anders. Wissel dus een ongezond iets in voor een gezond iets en je bent al onderweg naar een gezondere levensstijl en om die overtollige kilo’s te verliezen!

afvallen door gezonde voeding

Plaats een reactie