Afvallen door beweging

Naast voeding is ook beweging belangrijk voor het afvallen. Als je meer gaat bewegen ga je meer calorieën verbranden. In verhouding kan iemand die een hele dag in beweging is op het werk en aan het sporten een stuk meer eten dan iemand die de hele dag stil zit. Ook met oog op je algemene gezondheid is het belangrijk om in beweging te zijn en te blijven.

Ongeveer 20% tot 30% van het afvallen valt te halen uit beweging. Eet je heel erg veel? Dan moet je dus ook heel erg veel in beweging zijn om dit weer te verbranden. Ook met bewegen blijft het dus belangrijk dat je calorie inname lager is dan je calorie verbruik om af te kunnen vallen.

Je lichaam heeft altijd een bepaalde basis aan voeding nodig om normaal te functioneren. Alles wat je extra eet aan calorieën, moet je dus verbranden door extra te bewegen. Veel eten is veel extra bewegen en weinig eten is weinig extra bewegen met oog het op het afvallen.

Manieren om af te vallen door beweging

Allereerst is het belangrijk dat je gewoon in beweging bent om calorieën te verbranden. Je kunt je voorstellen dat je meer verbrand met een wandeling van 5 km, dan met een uur op de bank stil te zitten en tv te kijken. Eigenlijk maakt het niet uit wat je manier van bewegen is. Zolang je er maar voor zorgt dat je iets doet in plaats van helemaal niet. Kies dus lekker een manier van bewegen wat je ook leuk vind om te doen. Dit maakt het makkelijker om dit vaker te doen en vol te houden op langere termijn.

Een hele mooie manier van meer bewegen voor het afvallen is krachttraining. Krachttraining zorgt er namelijk voor dat je spieren gaan groeien. En als je meer spiermassa krijgt, dan gaat ook je basisverbranding in je rust omhoog. Het is dus een win echte win situatie. Je bent in beweging en verbrand hiermee calorieën. Daarnaast bouw je spiermassa op en verhoog je hiermee je standaard verbranden. En als kers op de taart: Meer spiermassa zorgt ervoor dat alles wat minder gaat hangen en strakker wordt! Dit geld voor mannen en vrouwen.

afvallen door beweging

Plaats een reactie